Het Regionaal Oncologienetwerk West symposium

24 november 2022
Categorie
Overig
Datum
24 november 2022
Tijdstip
12:30 - 17:00 uur
Lokatie
ECC Leiden
Organisator
RO West

In West Nederland zijn, net als in andere delen van Nederland, de ontwikkelingen voor oncologische behandelingen en de beste patiëntenzorg volop in beweging. Medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, casemanagers en andere professionals van de zeven ziekenhuizen die samen het Regionaal Oncologienetwerk West (RO West) vormen, vinden het belangrijk om de eerstelijns zorgprofessionals uit de regio te informeren over deze ontwikkelingen.

Omschrijving

Daarnaast is het doel van het symposium om informatie te delen over tumor specifieke (netwerk)zorg en welke rol de huisartsenpraktijk hierin kan spelen.

Met het oog op de steeds verdergaande intensievere regionale samenwerking tussen ziekenhuizen om patiënten met kanker de beste zorg te kunnen bieden en de verschuiving van zorgtaken van de tweede- naar de eerstelijn, mag u dit symposium niet missen!

RO West is voornemens om jaarlijks een bijeenkomst voor eerstelijns zorgprofessionals te organiseren om de oncologische kennis in de huisartsenpraktijk te vergroten en de samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis meer op elkaar af te stemmen.

Wat kunt u verwachten?

De bijeenkomst wordt ingevuld door verschillende medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, casemanagers en andere leden van de expertteams van het Regionaal Oncologienetwerk West. Zij informeren u over hoe de onderlinge communicatie, overdracht en samenwerking per tumorsoort binnen de regio is georganiseerd. Wij zetten in op een interactieve meeting waarbij meer dan voldoende ruimte is om uw vragen te stellen en we willen eindigen met een prikkelende discussie. Ook daarna tijdens de netwerkborrel is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Wij kijken ernaar uit u 24 november te verwelkomen in het ECC!

Cursuscommissie

Prof. dr. A.J. Gelderblom, oncoloog, LUMC (voorzitter)

E.L. van den Burg, PhD-student en huisarts i.o., LUMC

E. Schoorl, huisarts

Drs. C.C.M. Juffermans, kaderhuisarts palliatieve zorg, LUMC

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.