Leiden2022: Publieksdag Regeneratieve Geneeskunde

28 mei 2022
Categorie
Overig
Datum
28 mei 2022
Tijdstip
10:00 - 16:00 uur
Lokatie
Stadsgehoorzaal Leiden
Organisator
Leiden2022

Ontdek de toekomst op de openbare dag van regeneratieve geneeskunde.

Omschrijving

Op 28 mei vindt de Publieksdag Regeneratieve Geneeskunde plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Deze dag wordt georganiseerd door de route Regeneratieve Geneeskunde gerelateerd aan de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Op deze dag laten we je zien wat de toekomst van de geneeskunde in petto heeft. Zou je behandeld kunnen worden door je eigen cellen? Zullen we de ontwikkeling van medicijnen efficiënter kunnen maken? Hoe kunnen je eigen genen de oplossing zijn voor je gezondheidsprobleem? Maar ook: wat zijn de maatschappelijke implicaties van de huidige ontwikkelingen in de geneeskunde? Hoe betalen we voor deze dure behandelingen? En wie is de eigenaar van gecommercialiseerde therapieën die zijn afgeleid van jouw cellen?

Dit alles komt aan de orde op een beurs (open van 10:00-16:00) waar u kunt lezen, ervaren, discussiëren, kijken en luisteren naar het verhaal van de Nederlandse route Regeneratieve Geneeskunde. De dag is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

Deze dag wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en biedt een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in dit spannende onderwerp.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.