Instellingen

Als u de opleiding Ouderengeneeskunde in Leiden volgt, is de praktijkopleiding in de Randstad (Rotterdam, Den Haag, Leiden), de Zuid-Hollandse eilanden of Zeeland. Er wordt samengewerkt met categorale huizen (verpleeghuizen die enkel somatiek of PG aanbieden) en met combiverpleeghuizen.

In totaal 50 opleidingsinstellingen en sommige verpleeghuizen hebben de GRZ-erkenning. Ook zijn er huizen die zich gespecialiseerd hebben op gebied van Huntington, Korsakow, Jong Dementerenden, NAH of palliatief.

Opleidingscultuur

Veel opleidingshuizen bieden op het moment voor meerdere aios een opleidingsplaats in een organisatie aan. Hierdoor zijn er vaak meerdere aios en haios tegelijkertijd in opleiding. Dit geeft een bepaalde opleidingscultuur. Bij een tweetal opleidingshuizen wordt momenteel gewerkt met een opleidingsgroep. In een opleidingsgroep zijn meerdere opleiders betrokken bij de opleiding van aios (hoofdopleider en co-opleider). De komende jaren verwachten we de opleidingsgroepen uit te breiden.

In de ambulante GGZ heeft Leiden momenteel structureel 10 stageplaatsen verspreid over Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam. De ziekenhuisstages zijn vooral op afdelingen klinische geriatrie verspreid over Delft, Den Haag, Gouda, Leiden en Rotterdam.