Polikliniek

De polikliniek bevindt zich in de J-zone op de derde etage, J-6-Q, routenummer 652.  Dagelijks zijn er spreekuren op de polikliniek Kindergeneeskunde. Deze spreekuren worden verricht door de:  poliklniniek

  • Stafleden
  • Arts-assistenten
  • Specialistisch verpleegkundigen
  • Onderzoeksverpleegkundigen

Uitgebreide informatie leest u in de patiëntenfolder van onze polikliniek.

Het LUMC is een opleidingsziekenhuis, daardoor kan het zijn dat uw kind eerst door een co-assistent of semi-arts wordt beoordeeld. Ook kan het zijn dat uw kind in de loop van de tijd van dokter wisselt. De kwaliteit en continuïteit is echter gewaarborgd, omdat de artsen in opleiding altijd onder supervisie van een staflid werken. Verder worden veel beslissingen bij multidisciplinair overleg genomen.

Afspraak maken op de polikliniek van het WAKZ

Vóórdat u voor uw kind een afspraak kunt maken bij de polikliniek Kindergeneeskunde heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Aan de hand daarvan zal worden bekeken op welk spreekuur uw kind het beste terecht kan en kan een afspraak met u gemaakt worden. U kunt deze brief sturen naar:
LUMC, Polikliniek Kindergeneeskunde, J-6-Q, Postbus 9600, 2300 RC Leiden of faxen naar de Polikliniek Kindergeneeskunde 071-5262822.

Polikliniek voor kinderen met coeliakie

De Coeliakiepoli is onderdeel van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC.
Deze poli wil de best mogelijke zorg bieden voor kinderen en jongeren met coeliakie en hun families. 

Polikliniek voor kinderen met Ontwikkelingsstoornissen

De polikliniek voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen is onderdeel van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC. De poli is speciaal voor kinderen onder de 18  jaar met cognitieve of gecombineerde ontwikkelingsstoornissen

Speciale activiteiten op de polikliniek

Hospital Hero

Met de Hospital Hero app wordt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend

Om een ziekenhuisbezoek positiever te ervaren, kunt u gebruikmaken van de Hospital Hero applicatie. De app bereidt ouders en kinderen voor op hun bezoek aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Door spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, kan het bezoek fijner, beter en efficiënter verlopen.

Het spelen en leren gaat thuis al  van start. Bij het openen van de app kan elk kind een beste dierenvriend kiezen die het kind meeneemt op reis door het ziekenhuis. Door middel van informatieve filmpjes leren kinderen over elke stap die een ziekenhuisbezoek heeft.

In het ziekenhuis kan het kind verder spelen met de app. In de wachtkamers kan het kind op zoek naar dieren, deze zijn verstopt met QR-codes. Na het scannen van een QR-code verschijnt het bijpassende dierenvriendje op het scherm  die heeft het kind dan gevonden.

De Hospital Hero app is nog in ontwikkeling. Een team van verpleegkundigen, artsen, psychologen, designers en programmeurs werkt met hulp van patiënten en hun ouders verder aan de app die van elk kind een hospital hero maakt. Bent u benieuwd naar de eerste versie van de app? Download hem in de App Store (Apple) of Google Play Store. Of bezoek de website: www.Hospital

Berenambulance

Op de polikliniek Kindergeneeskunde kunnen kinderen voor een middag in de huid van een echte dokter kruipen. Als speciale Berendokter mogen ze zelf hun zieke beren en knuffels beter maken. 

De berendokter maakt zieke knuffels weer beterBij de Berendokter begeleiden studenten Geneeskunde kinderen bij het beter maken van hun knuffel. Zowel kinderen die zijn opgenomen als kinderen die voor een bezoek naar het LUMC komen, zijn van harte welkom. Door zelf de rol van dokter te spelen, maken ze kennis met de gezondheidszorg. Zo proberen we kinderen te helpen bij het verwerkingsproces en bij het omgaan met angst voor artsen en het ziekenhuis. En voor de deelnemende studenten is het een mooie kans om kennis te maken met de medische praktijk van een ziekenhuis.

Heeft uw kind een knuffel die zich niet zo goed voelt? Neem deze dan mee naar uw volgende bezoek aan de polikliniek. De Berendokters hebben iedere maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur spreekuur. 

Berendokter is een project van IFMSA-NL (International Federation of Medical Students´ Associations) en wordt mede mogelijk gemaakt door het Willem-Alexander Kinderfonds.