Bos

Afdeling Bos van het WAKZ vindt u op de zesde etage in de J-zone, J6-R, route 650. Hier worden kinderen opgenomen van alle leeftijden voor verschillende ziektes, onderzoeken, operaties of behandelingen. De afdeling heeft 12 éénpersoonskamers, 8 tweepersoonskamers en een speelkamer.

Uw kind kan acuut opgenomen worden maar het kan ook zijn dat de opname gepland is. Een verpleegkundige zal u en uw kind wegwijs maken en u informeren over de gang van zaken op de afdeling. Er wordt een opnamegesprek gehouden om de gewoontes van uw kind te leren kennen. Op de afdeling hangt een bord waarop alle patiënten staan. Hierop kunt u zien welke verpleegkundige voor uw kind zorgt.       Kinderheelkunde

Verblijf bij uw kind

Het is mogelijk om 24 uur per dag bij uw kind in het ziekenhuis aanwezig te zijn. In overleg met de verpleegkundige kunt u afstemmen welk deel van de verzorging u zelf gaat doen. U slaapt bij uw kind in de kamer. Dit wordt rooming-in genoemd. Alleen in uitzonderlijke gevallen is rooming-in niet mogelijk. Ook is een verblijf in het Ronald McDonaldhuis mogelijk. Dit is een huis waar ouders tegen een kleine vergoeding kunnen logeren om dichtbij hun kind in het ziekenhuis te zijn. Uitgebreide informatie kunt u lezen op de site van Ronald McDonaldhuis.

Kolven

Op de afdeling is een kolfkamer en kolfapparatuur aanwezig. De kolfsetjes van het merk Medela kunt u van huis meenemen. U kunt deze ook kopen in het ziekenhuis.

Folder: Opname en verblijf in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis