Strand

Afdeling Strand van het WAKZ bevindt zich op de zesde etage en kunt u bereiken door via de J-zone naar C6-Q te gaan. Op deze afdeling kunnen kinderen in isolatie verpleegd worden. De meeste patiënten liggen daarom opgenomen vanwege een infectieziekte, afweerstoornis of een bloedziekte.Wij hebben 20 éénpersoons kamers waarvan er 8 geschikt zijn voor kinderen die een stamceltransplantatie krijgen. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een eigen badkamer.

Vaak is een opname onverwacht. Een medewerker zal u en uw kind wegwijs maken op de afdeling en u informeren over de gang van zaken op de afdeling. Er wordt een opnamegesprek gehouden om de gewoontes van uw kind te leren kennen.

Verblijf bij uw kind in het WAKZ

Het is mogelijk om 24 uur per dag bij uw kind in het ziekenhuis aanwezig te zijn. In overleg met de verpleegkundige kunt u afstemmen welk deel van de verzorging u zelf gaat doen. Wij bieden u de mogelijkheid dat één ouder kan blijven slapen. Dit wordt rooming-in genoemd. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan geen rooming-in plaatsvinden. Ook is een verblijf in het Ronald McDonaldhuis mogelijk. Dit is een huis waar ouders tegen een kleine vergoeding kunnen logeren om dichtbij hun kind in het ziekenhuis te zijn. Uitgebreide informatie kunt u lezen op de site van het Ronald McDonaldhuis.  

Bezoektijden

Ouders zijn de hele dag welkom. Voor anderen is de bezoektijd van 14.00 - 19.30 uur. Per kind mogen er maximaal 4 bezoekers tegelijk aanwezig zijn, dit is inclusief de ouder(s). Bezoekers zijn welkom op de afdelingen van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, als zij niet recent in contact zijn geweest met een infectieziekte zoals bijvoorbeeld waterpokken of mazelen.
                          

Meer lezen

Voor uitgebreide informatie kunt u de volgende brochure doorlezen: Opname en verblijf in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis.