Fysiotherapie

De kinderfysiotherapeuten van het LUMC behandelen kinderen die zijn opgenomen op alle afdelingen van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis of de polikliniek van de kindergeneeskunde bezoeken.  

Klinische kinderfysiotherapie

Bij opname van uw kind in het kinderziekenhuis kan de behandelend arts kinderfysiotherapie voor uw kind aanvragen als er problemen zijn op het gebied van bewegen en/of ademhaling. De kinderfysiotherapeut zal een kinderfysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren en de bevindingen en het behandelplan met adviezen met u bespreken.

Wanneer uw kind een dagprogramma heeft, zal de planning van het kinderfysiotherapeutische onderzoek en/of de behandeling hierop afgestemd worden. De behandeling zal plaats vinden op de kinderafdeling of in de oefenzaal van de dienst fysiotherapie.

Bij ontslag uit het ziekenhuis zal in overleg met de behandelend arts de kinderfysiotherapeutische behandeling bij u in de buurt kunnen worden voortgezet en wordt de fysiotherapeut geïnformeerd. 

Poliklinische kinderfysiotherapie

Bij een poliklinisch bezoek kan de behandeld arts de kinderfysiotherapeut vragen mee te kijken, om een beter inzicht te krijgen in het bewegen van uw kind.

Afhankelijk van het probleem kan een aparte poliklinische afspraak worden gemaakt voor een uitgebreider onderzoek op de afdeling fysiotherapie. Poliklinische behandeling vindt alleen plaats als specifieke deskundigheid van onze kinderfysiotherapeuten nodig is. Behalve de adviezen, die bij het poliklinisch consult gegeven worden, kan in overleg met u en de behandelend arts behandeling bij een kinderfysiotherapeut bij u in de buurt geregeld worden.

Samenwerken met andere specialismen

Voor een optimaal onderzoek en behandeling werken de kinderfysiotherapeuten samen met specialisten van de volgende disciplines:

 Zo werken we samen met: 

  • Neonatologie (gezamenlijke polikliniek)
  • Kinderreumatologie
  • Kinderneurologie (polikliniek voor Neuromusculaire aandoeningen en het Plexus spreekuur)
  • Algemene pediatrie
  • Kinderorthopedie (waaronder het scoliose spreekuur)
  • Kinderrevalidatie
  • Kindercardiologie