Wetenschappelijk onderzoek

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) wordt veel onderzoek gedaan. Dit noemen we medisch-wetenschappelijk onderzoek. We doen onderzoek om de medische kennis en behandelingsmogelijkheden te vergroten zodat we jou/uw kind de best mogelijke hulp kunnen bieden. Er zijn verschillende soorten onderzoek. Soms willen we alleen de gegevens uit het patiëntendossier gebruiken. Maar soms is er ook iets aanvullends nodig, zoals het invullen van een vragenlijst of een extra bloedafname.

Wanneer jij/uw kind in aanmerking komt voor deelname aan een wetenschappelijk onderzoek, vragen we altijd toestemming. Je/uw kind ontvangt informatie over het onderzoek: daarna kun je/uw kind zelf beslissen om mee te doen.

Al het medisch-wetenschappelijk onderzoek in het Willem-Alexander kinderziekenhuis wordt ondergebracht in 2 programmma’s. Klik hiernaast op het thema om meer te lezen over het onderzoek dat wordt uitgevoerd. 

Meer informatie
Wil je meer weten over onderzoek bij kinderen? Ga dan naar: https://www.kindenonderzoek.nl/


Contactgegevens
Wil je graag iets vragen of opmerken over onderzoek in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis? Dan kun je ons bellen of mailen!
TrialbureauWAKZ@lumc.nl
071-5262806