Topaz en Saffier delen samen hun kennis over cliëntparticipatie

Om participatie in het verpleeghuis op de agenda te zetten hebben Saffier en Topaz samen met de Haagse Hogeschool een samenwerking opgezet. Hierin zorgt een combinatie van leren en onderzoeken ervoor dat de zorg voor bewoners verbetert en nieuwe inzichten direct kunnen worden meegenomen in praktijk en onderwijs. Betekenisvol leven, dat is wat Saffier en Topaz hun bewoners willen bieden. Zorg waarbij de wensen en behoeften van de bewoners centraal staan. Participeren in de maatschappij vanuit het verpleeghuis is hier onderdeel van.

Zorgprofessionals van Saffier en Topaz hebben een cursus cliëntparticipatie gevolgd bij de Haagse Hogeschool. De combinatie van theorie en opdrachten zorgde ervoor dat zorgprofessionals nog meer gingen kijken hoe de cliëntparticipatie verbeterd kon worden. 

Op 15 maart jl. hebben de zorgprofessionals hun opgedane kennis en inzichten gedeeld middels een zelfgeorganiseerde webinar. Zorgprofessionals deelden wat zij in de cursus hadden geleerd en wat het de bewoners en hen zelf heeft opgeleverd. Door de opdrachten in de cursus leerden zorgprofessionals de bewoners nog beter kennen en konden zij nog beter aansluiten op de wensen en behoeften. Dit zorgde voor nieuwe initiatieven voor bewoners, zoals een "mancave". Het was een goed bezocht webinar waar meer dan 70 deelnemers aan meededen.