Onze onderzoekers op het Zoek het uit!-congres 2022

Op 7 september vond het Vilans Zoek het uit!-congres plaats in Nieuwegein. Alles draaide deze dag om de verbinding tussen onderzoek en praktijk. Onze onderzoekers waren er ook bij!

STA OP!

Petra Tasseron gaf een workshop over het betrekken van naasten bij een multidisciplinaire aanpak van onbegrepen gedrag en pijn bij dementie (STA OP!). In deze workshop kregen de deelnemers een aantal ideeën uit het Cared-4 onderzoek voorgelegd. Petra ging het gesprek aan met de deelnemers over het betrekken van naasten. Wat vonden zij daarvan? Is het haalbaar in de dagelijkse praktijk? Met de inbreng van deelnemers zijn de ideeën zo vormgegeven dat de deelnemers er straks in hun dagelijks werk mee aan de slag kunnen.

MINUTES

Lisa van Tol gaf samen met Ylse van Dijk (UNO-UMCG) een workshop over COVID-19 maatregelen. COVID-19 overviel ons allen en verpleeghuizen namen talloze en uiteenlopende maatregelen. Maar welke maatregelen zijn het belangrijkst? Is daar consensus over onder verpleeghuispersoneel? Lisa, Ylse en hun onderzoeksteam gebruikten een nominale groepstechniek - een praktische onderzoeksmethode - om COVID-19 maatregelen te selecteren waar consensus over was onder verpleeghuispersoneel. In deze workshop leerden aanwezigen over het gebruik van deze praktische en relatief snelle methode om samen overeenstemming te bereiken. Daarnaast is er dieper ingegaan op geselecteerde COVID-19 maatregelen uit het onderzoek COVID-19 MINUTES.

Bloot en Vergeten te vragen

Melanie van der Velde presenteerde met haar collega van Pieter van Foreest over BLOOT - Intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg. Marlon Smeitink nam deel aan het ronde tafel gesprek waar zij onder meer vertelde over haar podcast Vergeten te Vragen waarin zij met haar moeder met dementie het gesprek aan gaat.