Symposium 'Zorgen voor verpleeghuisbewoners in de laatste levensfase'

Over de praktische toepassing van de opbrengsten van het SigMa-project en de Namaste studie - 22 maart 2019 Leiden

Het markeren van de laatste levensfase en het signaleren van symptomen en zorgbehoeften zijn essentieel voor de kwaliteit van de palliatieve zorg, maar kan in de dagelijkse praktijk een uitdaging zijn. Op 22 maart 2019 delen de onderzoekers van Namaste en SigMa hun resultaten op het gebied van zorgen voor verpleeghuisbewoners in de laatste levensfase tijdens een symposium in de Stadsgehoorzaal te Leiden.

Ochtend- en middagprogramma

In het SigMa-project gingen zorgmedewerkers, samen met onderzoekers, op zoek naar passende instrumenten om hen te ondersteunen bij het herkennen van de laatste levensfase en de zorgbehoeften. Tijdens het ochtendprogramma staan de opbrengsten van dit project centraal. Tijdens het middagprogramma komen de bevindingen van de Namaste studie aan bod. In deze studie is onderzocht of het Namaste Familieprogramma de kwaliteit van mensen met gevorderde dementie kan verbeteren. Familie en vrijwilligers zijn nauw betrokken geweest bij de uitvoer van het zorgprogramma.

Inschrijven

U kunt zich voor beide onderdelen aanmelden of voor een dagdeel. Deelname is gratis. Elk dagdeel bestaand uit een algemeen gedeelte en uit de workshops waarin u meer leert over de toepassingen van deze projecten. De inschrijving is al gestart, u kunt zich nog inschrijven, maar vol is vol.

U kunt zich hier aanmelden