Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar - UNC-ZH op Vilans-congres

Op donderdag 31 januari 2018 was het congres Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar. Kenniscentrum Vilans organiseerde dit symposium voor belangstellenden uit de langdurende zorg voor ouderen en gehandicapten. Het UNC-ZH organiseerde een van de workshops en had een goed bezochte informatiestand.

De vraag in de UNC-ZH workshop was hoe je ideeën voor het ophalen van onderzoeksvragen uit de praktijk kunt ophalen. Het UNC-ZH stimuleert medewerkers uit de organisaties hun onderzoeksvragen in te dienen door het instellen van een onderzoeksstimuleringssubsidie. Twee winnaars van deze subsidie presenteerden hun onderzoeksvraag.

Een andere succesvolle opzet is het instellen van de 'linking pin'-functie. De linking pin is werkzaam in een van de organisaties en is de verbindende persoon tussen onderzoek en wetenschap: welke onderzoeken lopen er in de organisatie, welke vragen spelen er? Linking pin Christa Nanninga leidde dan ook deze workshop en vertelde over haar ervaringen.

De aanwezigen wisselden in groepjes ervaringen en goede voorbeelden uit. Deze werden daarna plenair besproken zodat ieder ideeën had om praktijkvragen op te halen.

Vilans heeft een mooi verslag gemaakt van deze kennisdag, en ook van de workshop van UNC-ZH. Hieronder vindt u de links.

Verslag UNC-ZH workshop Dit wil ik onderzoeken! 
Volledig verslag Symposium