Ministerie VWS op locatiebezoek bij het UNC-ZH

Vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kwamen woensdag 24 april 2019 op locatiebezoek bij het UNC-ZH in Leiden. Het was goed om persoonlijk kennis te maken en uit te wisselen welke stappen het UNC-ZH met de structurele financiering van het VWS heeft genomen en van plan is te nemen.
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft de universitaire netwerken ouderenzorg in Nederland een structurele subsidie. Deze subsidie is bedoeld om bij de netwerken de organisatie en werkwijze, de infrastructuur, te versterken en te verbeteren. 

Presentaties met voorbeelden

Wetenschappelijk coördinator Monique Caljouw en coördinator GRZ Arno Doornebosch lieten in een presentatie de grote lijnen van onze activiteiten zien. Tijdens de presentaties was er ruimte voor aanvullingen uit de praktijk van de andere aanwezigen: hoogleraar en voorzitter Wilco Achterberg, bestuurder Patricia Huijbregts (WoonZorgcentra Haaglanden), specialist Ouderengeneeskunde en onderzoeker Maartje Klapwijk (Marente), coördinator Kennis & Communicatie Eveline Korving en linking pin Eva Lodewijks (Florence).

Link met de praktijk

De link met de praktijk, zoals het verspreiden en implementeren van onderzoeksresultaten hadden grote aandacht. Vanuit het UNC-ZH werken wij aan implementatieworkshops, praktische vertalingen van onderzoeksresultaten en goede samenwerking met roc's en hogescholen. Met de andere academische netwerken bestaat er ook een goede samenwerking, bijvoorbeeld op kennis delen of gezamenlijke onderzoeken.

Jaarverslag vers van de pers

De vertegenwoordigers  van het VWS, Anno Pomp (Coördinator Strategie Langdurige zorg), Jenneke van Veen (voorzitter KAWO-overleg) en Rosalie Hendriks (Programmamanager Kennisinfrastructuur Academische netwerken Ouderenzorg) ontvingen de eerste exemplaren van het UNC-ZH jaarverslag van 2018. Dit digitale jaarverslag was voor de gelegenheid in een gedrukte vorm. We bedanken VWS voor hun komst, het was nuttig elkaar te ontmoeten en zo elkaar beter weten te vinden bij vragen of projecten.

Bekijk hier het jaarverslag.