Wilco Achterberg geeft Cleveringa-lezing in Sydney 

Wilco Achterberg, hoogleraar Institutionele zorg en Ouderengeneeskunde aan het LUMC en voorzitter van het UNC-ZH-netwerk, is op een academische reis door Australië. Hoe pakt Australië de ouderenzorg op en kunnen Australië en Nederland hier van elkaar leren? Wilco Achterberg droeg afgelopen woensdag (21 november 2018) bij aan de kennisdeling op het gebied van ouderenzorg met de Cleveringa-lezing 'Challenges in an Ageing Society'.

Wilco Achterberg - Cleveringa-lezingWilco Achterberg hield zijn lezing over 'Hoe oud worden we en hoe worden we oud?' In de lezing geeft hij aan dat de maatschappij verandert waarin ouderen een belangrijke plaats krijgen, daar moeten we ons op voorbereiden. Voorbereiden op de zorg voor ouderen - wie kan het straks doen? - meer ziektes en langdurige zorg, oog voor kwaliteit van leven, hoe kan technologie hier een rol in spelen? Dit zijn vragen die hij behandelde in de lezing.

Video Cleveringa-lezing en interviews

Over de Cleveringa-lezing

Het Leids Universiteits Fonds (LUF) organiseert sinds 1946 in samenwerking met regionale comités jaarlijks Cleveringabijeenkomsten om de beroemde protestrede gehouden door prof.mr. R.P. Cleveringa op 26 november 1940 te gedenken. De lezingen zijn zowel in Nederland als in het buitenland. In Sydney organiseert het Consulaat Generaal ook jaarlijks deze lezing.


Foto's