Noorse delegatie wil leren van onze goede verpleeghuiszorg

Op 12 en 13 januari 2017 heeft een delegatie van het Dignity Center uit Bergen in Noorwegen onder leiding van Odd Jordheim, general manager, Nederland bezocht. Het bezoek stond in het teken van het uitwisselen van kennis en expertise in Nederlandse en Noorse verpleeghuizen. 


Het Dignity Center zet zich in voor waardige en goede ouderenzorg in Noorwegen. Expertise ontwikkeling is daarbij van groot belang. Daarom heeft het Dignity Center twee onderwijsprogramma’s ontwikkeld. Eén voor vrijwilligers coördinatoren en één over zorg in de laatste levensfase voor professionals. Deze programma’s zijn ook voor het UNC-ZH interessant, vooral omdat zij bijdragen aan betere zorg voor kwetsbare ouderen. Een derde programma over acute zorg voor ouderen is net gestart.

Ook het UNC-ZH heeft haar steentje bijgedragen om deze twee dagen tot een succes te maken. Zo brachten we een bezoek aan Topaz Revitel als voorbeeld voor geriatrische revalidatie en sprak Lia de Jongh, bestuurder van Topaz, over haar visie op goede verpleeghuiszorg. Ilse Frank, geestelijk verzorger van WZH, sprak over de rol van spiritualiteit en de mening van het leven in het verpleeghuis en we bezochten WZH De Strijp. De rondleiding door dit verpleeghuis werd met veel enthousiasme ontvangen.

De Noren waren zichtbaar onder de indruk van onze goede verpleeghuiszorg en geven aan dat ze veel van ons kunnen leren. Door de gastvrijheid van alle betrokken organisaties en het enthousiasme van de deelnemers verliepen beide dagen soepel en ging iedereen tevreden naar huis. Al met al twee geslaagde dagen met zicht op een toekomstige vruchtbare uitwisseling en samenwerking!