Kunst in de ouderenzorg

Leeft kunst in de ouderenzorg? Volgens de organisaties in ons universitair netwerk wel. Meerdere initiatieven staan in het najaar van 2017 op de agenda.

Kunst in de geriatrische zorgOp 26 oktober organiseert de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie en Vita Valley het congres 'Dementie en muziektherapie' bij Topaz in Leiden. Het congres richt zich op muziektherapeuten en bestuurders van zorgorganisaties.


Revalidatie en kunst

In november gaat specialist Ouderengeneeskunde dr. Romke van Balen van Laurens met pensioen. Hij neemt afscheid met het symposium 'Geriatrische revalidatie en kunst' in de Kunsthal in Rotterdam. Dit symposium is voor genodigden. Het laat zien dat kunst in de ouderenzorg leeft.

Zingen met dementie

Ook op het Topcare-Symposium op 20 november kan het onderwerp niet ontbreken. Een workshop is gewijd aan zingen met dementie en de positieve resultaten hiervan. In deze workshop hoort u meer over de rol van zingen in de zorg en het welzijn voor mensen met dementie. UNC-ZH-voorzitter Wilco Achterberg licht de wetenschappelijke achtergronden toe.