Even voorstellen...

Sinds half november heeft Rens Saat de functie van netwerkcoördinator Kwaliteit van leven bij dementie en Palliatieve zorg bij dementie op zich genomen. Hij stelt zich hier voor.

Met een vader als fysiotherapeut en een moeder die jaren als verpleegkundige werkzaam is geweest kom ik uit een familie waarin zorg altijd centraal heeft gestaan. Maar nieuwsgierig naar het onbekende wilde ik toen graag iets anders proberen. Na studies bedrijfswetenschappen, culturele antropologie en internationale betrekkingen te hebben gedaan aan de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam, heb ik achtereenvolgens als projectmanager in het bedrijfsleven, de internationale evenementenbranche en de ontwikkelingssamenwerking gewerkt.

Public Health Management

In deze laatste rol was ik verantwoordelijk voor het coördineren van Public Health programma’s in Afrika. Hiervoor organiseerden we lokaal evenementen waar voorlichting werd gegeven hoe mensen in afgelegen gebieden hun gezondheid het beste konden waarborgen. Om dit duurzaam te doen werd samengewerkt met lokale zorginstellingen, waar zorgverleners werden getraind om een optimale dienstverlening aan patiënten te kunnen bieden.

Innovatief oppakken

Door door de jaren heen actief betrokken te zijn geweest bij de uitvoering van deze Public Health programma’s, is mijn belangstelling voor het innovatief inrichten van zorgsystemen gegroeid en ben dan ook enthousiast me nu (iets dichter bij huis) in te gaan zetten voor het UNC-ZH. Ik zal mij als netwerkcoördinator voornamelijk gaan toeleggen op het voortzetten van de themagroep Palliatieve Zorg bij Dementie, het (her-)starten van de themagroep Kwaliteit van Leven bij Dementie en een infrastructuur ontwikkelen voor samenwerking tussen het UNC-ZH en het MBO en HBO opleidingen. Ik kijk uit naar deze nieuwe en interessante uitdaging!