Corona, verpleeghuizen en onderzoek

Onze ouderen zijn nu extra kwetsbaar en zeker ook de ouderen in de verpleeghuizen. We willen laten weten dat de medewerkers en ouderen van de verpleeghuizen in onze gedachten zijn. Wij zijn trots op het werk en de zorg van alle verpleeghuismedewerkers voor deze kwetsbare groep.

Op deze pagina houden wij kennis over het coronavirus bij, specifiek voor de verpleeghuiszorg en ouderen. 

Aankondiging: Gratis webinarserie 'Covid-19 in verpleeghuizen'. Start: dinsdag 12 mei 2020 19.30-20.45 uur. Meer informatie en aanmelden
Terugkijken:
12 mei - Ziektebeeld en behandeling van COVID-19 in bij ouderen in instellingen
19 mei - Ethische afwegingen over de bezoekregeling aan cliënten in een instelling
26 mei - Isolatie, cohortering en kwaliteit van leven

Informatie coronavirus en verpleeghuizen

Als informatieve steun hierbij interessante links over de zorg voor ouderen in de verpleeghuiszorg, naast de informatie van het RIVM, die we graag met jullie delen:
Laatste update 25 mei 2020.

Verpleeghuizen en ouderen

Geriatrische revalidatie Palliatieve zorg Overige informatie corona en ouderen Informatie van het LUMC over het coronavirus:

Onderzoeken COVID-19 in verpleeghuizen

Vanuit de academische netwerken ouderenzorg lopen nu meerdere onderzoeken over het coronavirus in de verpleeghuizen. De onderzoeken zijn erop gericht te leren van deze crisis en het virus:

  • Corona-onderzoek Verpleeghuizen - onderzoek naar de status en de ontwikkeling van de zorg rond coronavirus in verpleeghuizen. Met terugkoppeling aan onder andere de deelnemende verpleeghuizen, ministerie van VWS en Verenso. Als verpleeghuis kunt u zich nog aanmelden voor deelname. Klik hier voor meer informatie.
  • Registratie COVID-19 in Ysis - de verpleeghuizen die werken met Ysis voeren gegevens in rondom COVID-19, het onderzoek valt onder het programma Leren van Data. Klik hier voor meer informatie.
  • Palliatieve zorg en COVID-19 - Op het gebied van palliatieve zorg volgt een onderzoek naar de ervaringen bij mensen in het verpleeghuis, zowel van zorgmedewerkers als van naasten. Hier volgt nader bericht over. Meer informatie bij Marcella Tam.

Hoe gaat het verder met de UNC-ZH onderzoeken?

De dataverzameling voor onze onderzoeken stopt nu ook tijdelijk om voor niemand onnodig risico te lopen. De contactpersonen zijn hierover benaderd. Hierbij een melding van de onderzoekers van:

Succes en sterkte!

Het UNC-ZH