Corona, verpleeghuizen en onderzoek

Onze ouderen zijn nu extra kwetsbaar en zeker ook de ouderen in de verpleeghuizen. We willen laten weten dat de medewerkers en ouderen van de verpleeghuizen in onze gedachten zijn. Wij zijn trots op het werk en de zorg van alle verpleeghuismedewerkers voor deze kwetsbare groep.

Op deze pagina houden wij kennis over het coronavirus bij, specifiek voor de verpleeghuiszorg en ouderen. 

Informatie coronavirus en verpleeghuizen

Als informatieve steun hierbij interessante links over de zorg voor ouderen in de verpleeghuiszorg, naast de informatie van het RIVM, die we graag met jullie delen:
Laatste update 30 november 2021.

Verpleeghuizen en ouderen

Geriatrische revalidatie Palliatieve zorg Overige informatie corona en ouderen Informatie van het LUMC over het coronavirus: Webinarserie 'Covid-19 in verpleeghuizen'
Terugkijken:
12 mei - Ziektebeeld en behandeling van COVID-19 in bij ouderen in instellingen
19 mei - Ethische afwegingen over de bezoekregeling aan cliënten in een instelling
26 mei - Isolatie, cohortering en kwaliteit van leven
2 juni - Personeelsbeleid en praktijkvoering
9 juni - Samenwerken in de regio
16 juni - Het hersteltraject

Onderzoeken COVID-19 in verpleeghuizen

Vanuit de academische netwerken ouderenzorg lopen nu meerdere onderzoeken over het coronavirus in de verpleeghuizen. De onderzoeken zijn erop gericht te leren van deze crisis en het virus. Op deze pagina staan de onderzoeken verzameld: Corona-onderzoeken verpleeghuizen.

Hoe gaat het verder met de UNC-ZH onderzoeken?

De dataverzameling voor onze onderzoeken kan gedeeltelijk weer hervat worden. Hieronder vindt u het laatste nieuws. De contactpersonen zijn hierover benaderd. Hierbij een melding van de onderzoekers van:

Succes en sterkte!

Het UNC-ZH