Behandelprogramma Geriatrische COPD revalidatie gelanceerd

Op 1 december presenteerde UNC-ZH onderzoeker en specialist Ouderengeneeskunde Leonoor van Dam van Isselt het Behandelprogramma Geriatrische COPD revalidatie. Dit deed zij tijdens de online jubileumtour van het UNC-ZH. Het behandelprogramma komt voort uit haar promotieonderzoek en is uitgewerkt voor de praktijk.

Het behandelprogramma geriatrische COPD revalidatie is een bewezen effectief revalidatieprogramma dat de gezondheidsstatus van (overwegend oudere) patiënten met COPD verbetert en het aantal nieuwe exacerbaties vermindert. Om implementatie van dit behandelprogramma binnen de geriatrische revalidatie te ondersteunen, is de inhoud en structuur van het behandelprogramma geriatrische COPD revalidatie recent beschreven.

Presentatie Behandelprogramma

Leonoor van Dam van Isselt presenteerde het behandelprogramma in een online sessie tijdens de Jubilemtour door goede verpleeghuiszorg ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het UNC-ZH. Deze presentatie is binnenkort terug te kijken, de link zal hier komen te staan.

Samenwerking bij de ontwikkeling

Het behandelprogramma geriatrische COPD revalidatie is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband van het UNC-ZH, UNO-VUmc en AWO-ZL. Daarnaast hebben de COPD revalidatie-teams van de volgende zorgorganisaties het behandelprogramma mede ontwikkeld en/of er feedback op gegeven: Zorggroep Solis te Deventer, Axion Continu te Utrecht en Laurens te Rotterdam.

Het Behandelprogramma Geriatrische COPD revalidatie is te bekijken in onze online Bibliotheek Geriatrische revalidatie.

Bekijk presentatie Behandelprogramma Geriatrische COPD revalidatie