Onderzoek naar handmatig of elektronisch bloeddrukmeten wint Stimuleringssubsidie

We hebben een winnaar! 

Ook dit jaar verrasten we de winnaar van onze stimuleringssubsidie voor onderzoek. Verpleegkundig specialist Arnan Veldhuizen werd op zijn werk bij zorgorganisatie Pieter van Foreest verrast door zijn collega’s en onze onderzoeker en commissielid, Miriam Haaksma. Zij overhandigde de prijs en een mooie bos bloemen.

Arnan Veldhuizen kan met deze prijs van 15.000 euro onder begeleiding van het UNC-ZH aan de slag met zijn onderzoek ‘Handmatig of elektronisch bloeddrukmeten bij verpleeghuisbewoners, wat werkt?’ Met deze vraag uit de praktijk wil hij duidelijkheid creëren rondom de vraag wat nu beter werkt. Bovendien wil hij een onderzoeksinfrastructuur opzetten binnen Pieter van Foreest.

Miriam Haaksma zei bij de uitreiking: 'De beoordelingscommissie voor de subsidie vindt het onderzoeksvoorstel heel relevant en het sluit ook goed aan bij UNC-ZH onderzoeken voor het leveren van goede medische zorg. De ambitie die daarnaast uit het onderzoeksvoorstel spreekt vinden wij fantastisch.'

Over het onderzoek

Er zijn op dit moment richtlijnen voor het meten van bloeddruk bij verpleeghuisbewoners, maar handmatig en elektronisch bloeddrukmeten wordt nog door elkaar gebruikt. Een rondvraag onder diverse onderzoekers en specialisten ouderengeneeskunde wijst uit dat er geen eenduidig beleid is. Daar wil Arnan verandering in brengen.


Miriam Haaksma en Arnan Veldhuizen bij de uitreiking bij Pieter van Foreest