Winnaar UNC-ZH Stimuleringssubsidie bekend!

Tijdens het UNC-ZH symposium 'Van thuis naar verpleeghuis' ontvingen Josephine Jansen en Charlotte Landers van WoonZorgcentra Haaglanden de UNC-ZH Stimuleringssubsidie voor onderzoek. Zij wonnen hiermee € 15.000 om hun onderzoek uit te voeren met begeleiding van het LUMC.

UNC-ZH Uitreining Subsidie 2019Vijf inzendingen uit verschillende organisaties van het netwerk dongen mee naar de subsidie van € 15.000. Aan het eind van het symposium vroeg UNC-ZH-voorzitter en hoogleraar Wilco Achterberg de vijf inzenders voor de UNC-ZH Stimuleringssubsidie op het podium. De onderzoeksvoorstellen boden allemaal zeker mogelijkheden voor onderzoek, maar helaas kan er maar een de winnaar zijn. 

De winnaars

Met de onderzoeksvraag naar 'Ervaringen en behoeften van zorgmedewerkers bij het herkennen en begeleiden van kauw- en slikproblemen bij mensen met dementie' wonnen logopedisten Josephine Jansen en Charlotte Landers van WZH de subsidie!

Achtergrond

Met de UNC-ZH Stimuleringssubsidie willen wij onderzoeksvragen uit de praktijk stimuleren. Dit is de vierde keer dat de prijs is uitgereikt. Met de subsidie en bijbehorende begeleiding zijn al mooie resultaten behaald. In een jaar tijd kan de winnaar aan de slag. Enkele winnaars gaan daarna ook verder in onderzoek.

In dit artikel lees je meer over de winnaars van voorgaande jaren. En heb je een goed onderzoeksidee? Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen!