Onderzoek naar Revalidatie na een CVA voor de mantelzorger wint UNC-ZH Stimuleringssubsidie

Elk jaar reiken we een stimuleringssubsidie voor onderzoek uit. Met deze subsidie willen we medewerkers uit het netwerk te stimuleren om na te denken over onderzoeksvragen uit de praktijk. En dat is dit jaar goed geslaagd: heel trots zijn we, en mag het hele netwerk zijn, op de acht inzendingen die we dit jaar ontvingen.

De onderzoeksvoorstellen getuigden van grote betrokkenheid en de wens naar kwaliteit in de ouderenzorg. Helaas kan er maar een de winnaar zijn... De subsidie is dit jaar voor Mariska Vielvoye van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Haar onderzoeksvoorstel heet 'Revalidatie voor de mantelzorger na een cva'. Als winnaar ontvangt zij begeleiding en gebruik van faciliteiten van het LUMC en €15.000,- om aan het onderzoek te besteden. Het onderzoek vindt plaats in een jaar tijd. 
Vouchers voor onderzoeksbegeleiding

Voor drie andere onderzoeksvoorstellen wilden we toch graag een bijdrage leveren om op te kunnen zetten. De inzenders hiervan ontvingen per onderzoek 10 uur onderzoeksbegeleiding vanuit het LUMC. 

De prijs werd uitgereikt op het symposium 'Op weg naar betere geriatrische revalidatie' afgelopen 5 oktober in Leiden. Binnenkort kunt u via onze website hier een verslag van terug vinden.

Wilt u meer weten over de UNC-ZH Stimuleringssubsidie? Lees hier het artikel in het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde over de vorige prijswinnaars.