De vitale tuin en lerende patiënt met dementie krijgen onderzoekssubsidie

Onderzoeken naar het lerend vermogen en stimuleringsactiviteiten in een groene omgeving van patiënten met dementie in de zorg hebben de jaarlijkse stimuleringssubisidie van het UNC-ZH ontvangen. 

Dit jaar was een speciale uitreiking: niet één maar twee onderzoeksideeën wonnen de subsidieprijs. UNC-ZH-voorzitter Wilco Achterberg maakte op het jaarlijkse symposium de prijswinnaars bekend. 


De winnaars

Winnaar Melanie van der Velde van Pieter van Foreest in Delft wil met haar onderzoeksproject Vitale tuin onderzoeken wat de invloed van een natuurlijke groene omgeving is op kwaliteit van leven bij mensen met dementie.

Winnaars Manja Trouw (op afstand aanwezig via de telefoon) en Mari Groenendaal van Woonzorgcentra Haaglanden in Den Haag willen met hun onderzoek autonomie en kwaliteit van leven behouden, met een lerend vermogen programma.
 
Stimulering voor onderzoek in ouderenzorg

Volgens de jury voldeden beide onderzoeken in gelijke mate aan de wensen en eisen van het UNC-ZH, en voor beide is het gedeelde prijsbedrag van ieder € 7.500 nog steeds een goede stimulering. De ouderenzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen verbeteren is het uitgangspunt van het UNC-ZH.
Het UNC-ZH wenst de prijswinnaars veel succes met de uitvoering van de projecten. We zien met belangstelling uit naar de resultaten.