Succesvolle pilottraining Studio GRZ bij Topaz Revitel

Topaz, een toonaangevende zorgorganisatie in de regio Leiden en Duin- en Bollenstreek, is de eerste instelling van het Universitair Verpleeghuis Netwerk Zuid-Holland (UNC-ZH) die het complete team van de GRZ-afdeling heeft getraind om daarmee beter aan te sluiten bij de uitgangspunten van de Leidraad GRZ. Dit naar aanleiding van de introductie van Roland van Peppen namens Studio GRZ bij de Stuurgroepbijeenkomst van het UNC-ZH over de nieuwe incompany-training ‘Geriatrische Revalidatie: LeidRaad & Daad’.


Studio GRZ is een platform voor professionals in de Geriatrische Revalidatie. Naast het informeren over actuele ontwikkelingen in de Geriatrische RevalidatieZorg (GRZ) verzorgt Studio GRZ ook training en advies aan GRZ-instellingen en haar professionals.
Het doel van Studio GRZ is om meer eenduidigheid, afstemming, transparantie, samenwerking en evidence-based beleid in de GRZ door te voeren.

De training ‘Geriatrische Revalidatie: LeidRaad & Daad’ bestaat uit 4 dagdelen en is gebaseerd op actuele richtlijnen, leidraden, zorgpaden en op kennis, ervaring en inzicht(en) vanuit ‘inspirerende voorbeelden’ in de GRZ. In de training worden de thema’s ‘cliëntgericht revalideren’, ‘interdisciplinair samenwerken’, ‘SMART-doelen stellen’ (resultaatgericht werken), ‘gebruiken van meetinstrumenten’ en ‘therapeutisch klimaat’ belicht.
Op de laatste trainingsdag presenteren GRZ-teams en het managementteam aan elkaar welke verbeterslagen zij willen opnemen in het GRZ-jaarplan 2016.

Uit de evaluatie van de incompany-training van Topaz Revitel bleek dat de GRZ-professionals en de GRZ-managers van Topaz Revitel met de gekozen verbeterthema’s op één lijn bleken te zitten. Ook bestond er grote tevredenheid onder de deelnemers over het resultaat dat middels de training al tot stand gekomen is. Eén van de deelnemers vatte kernachtig samen wat er al gerealiseerd was in de onderlinge GRZ-samenwerking bij Topaz Revitel: ‘Van Eiland naar Wijland’.

Studio GRZ  heeft de incompany-training inmiddels ook bij TanteLouise-Vivensis in Bergen op Zoom uitgevoerd.

Mocht u ook belangstelling hebben, neem gerust contact op via info@studiogrz.nl of kijk op www.studiogrz.nl