Nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het UNC-ZH? Meldt u zich hier aan voor de nieuwsbrief. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief.

ACTUEEL

Corona en de verpleeghuiszorg

Continue updates - Er komt veel informatie op ieder af. Wij filteren de informatie die op verpleeghuizen, ouderen en corona van toepassing zijn. 


> Blog: De rol van verpleegkundigen bij proactieve zorgplanning

08-06-2021 We kennen verschillende manieren om het patiënten-perspectief te betrekken, zoals bij samen beslissen en proactieve zorgplanning. Het toevoegen van de wensen en voorkeuren van de patiënt is belangrijk. Hoe bevorderen we dat?


Training: Samen Werken aan eHealth in de geriatrische revalidatie

08-06-2021 Technologie is in toenemende mate belangrijk en de technologische ontwikkelingen gaan snel. Een toekomstbestendige zorgprofessional moet open staan voor zorgtechnologie en er vertrouwd mee zijn.


> Doorleren in combinatie met je werk? Bekijk deze master over ouderen

04-06-2021 Heb jij een passie voor werken in de ouderenzorg en zoek je een master-studie die daarbij aansluit? Dan is Vitality & Ageing wellicht iets voor jou!Blog: Nederlandse verpleeghuizen succesvol in revalideren COVID-19 patiënten

26-05-2021 Omdat klachten lange tijd kunnen duren of zelfs permanent kunnen zijn, zijn er revalidatieprogramma's nodig. In Nederland gebeurt dat in revalidatiecentra en op geriatrische revalidatieafdelingen van verpleeghuizen.


Een terugblik op 2020 - het UNC-ZH jaarverslag

25-05-2021 In dit jaar met de coronapandemie centraal, hebben we gezien wat een academisch netwerk voor ouderenzorg kan betekenen.


> Promotie Michelle Kromhout: Cafeïne en dementie

18-05-2021 Michelle Kromhout promoveerde 18 mei 2021 op haar onderzoek naar het effect van cafeïne op probleemgedrag bij mensen met dementie.Helft zorgverleners passen eHealth in de geriatrische revalidatie toe

09-03-2021 eHealth lijkt veel potentie te hebben voor ouderen die revalideren in de geriatrische revalidatie. Maar wat zijn de ervaringen en behoeftes van (zorg)professionals werkzaam in geriatrische revalidatie.


Kwaliteitsstandaard geriatrische revalidatie in de maak

02-03-2021 De zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken tussen thuis en het ziekenhuis in is gebaat bij een landelijke kwaliteitsstandaard. Dat blijkt uit een programmeringsstudie van het Consortium Geriatrische Revalidatie.


Cliëntenraad verpleeghuizen niet altijd betrokken bij besluitvorming bezoekersregeling

08-02-2021 Cliëntenraden van verpleeghuizen waren vaak niet actief betrokken bij besluiten over de bezoekersregeling. Dat concluderen LUMC-onderzoekers tijdens hun onderzoek naar de impact van de coronacrisis in verpleeghuizen.> Gesprekshulp de latere levensfase bij dementie

16-02-2021 Gesprekken over de latere levensfase zijn vaak niet makkelijk. Om mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen bij deze gesprekken ontwikkelden onderzoekers van het LUMC, radboudumc, Amsterdam UMC, UNC-ZH en UKON een gesprekshulp.

> Blog: Bescherm tijdens een pandemie vooral ook de revalidatie!

04-02-2021 We weten nu, bijna een jaar nadat het virus ook bij ons hard toesloeg, dat COVID-19 niet alleen een heel ernstig acuut beloop kan hebben, maar ook gepaard kan gaan met een moeizaam herstel.Europees onderzoek geriatrische revalidatie na COVID-19

07-07-2020 Verpleeghuizen zouden ruimte moeten krijgen om hun eigen bezoekersregeling te bepalen. Deze en andere aanbevelingen komen uit onderzoek dat het LUMC en UMCG uitvoeren binnen de academische werkplaatsen ouderenzorg.
> Landelijk onderzoek naar gevolgen van corona in verpleeghuizen

29-06-2020 Verpleeghuizen zouden ruimte moeten krijgen om hun eigen bezoekersregeling te bepalen. Deze en andere aanbevelingen komen uit onderzoek dat het LUMC en UMCG uitvoeren binnen de academische werkplaatsen ouderenzorg.


Overige nieuwsberichten en onze nieuwsbrieven vindt u in het menu rechts.


Achtergrondartikel

"Nederlandse academische netwerken ouderenzorg als internationaal voorbeeld" artikel in Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde, augustus 2015.