Nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het UNC-ZH? Meldt u zich hier aan voor de nieuwsbrief. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief.

ACTUEEL

Corona en de verpleeghuiszorg

Er komt veel informatie op ieder af. Wij filteren de informatie die op verpleeghuizen, ouderen en corona van toepassing zijn. 

Continue updates


Helft zorgverleners passen eHealth in de geriatrische revalidatie toe

eHealth lijkt veel potentie te hebben voor ouderen die revalideren in de geriatrische revalidatie. Maar wat zijn de ervaringen en behoeftes van (zorg)professionals werkzaam in geriatrische revalidatie.


Kwaliteitsstandaard geriatrische revalidatie in de maak

De zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken tussen thuis en het ziekenhuis in is gebaat bij een landelijke kwaliteitsstandaard. Dat blijkt uit een programmeringsstudie van het Consortium Geriatrische Revalidatie.


Cliëntenraad verpleeghuizen niet altijd betrokken bij besluitvorming bezoekersregeling

Cliëntenraden van verpleeghuizen waren vaak niet actief betrokken bij besluiten over de bezoekersregeling. Dat concluderen LUMC-onderzoekers tijdens hun onderzoek naar de impact van de coronacrisis in verpleeghuizen.

08-02-2021> Gesprekshulp de latere levensfase bij dementie

Gesprekken over de latere levensfase zijn vaak niet makkelijk. Om mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen bij deze gesprekken ontwikkelden onderzoekers van het LUMC, radboudumc, Amsterdam UMC, UNC-ZH en UKON een gesprekshulp.
> Blog: Bescherm tijdens een pandemie vooral ook de revalidatie!

We weten nu, bijna een jaar nadat het virus ook bij ons hard toesloeg, dat COVID-19 niet alleen een heel ernstig acuut beloop kan hebben, maar ook gepaard kan gaan met een moeizaam herstel.

04-02-2021


Europees onderzoek geriatrische revalidatie na COVID-19

Verpleeghuizen zouden ruimte moeten krijgen om hun eigen bezoekersregeling te bepalen. Deze en andere aanbevelingen komen uit onderzoek dat het LUMC en UMCG uitvoeren binnen de academische werkplaatsen ouderenzorg.

07-07-2020


> Landelijk onderzoek naar gevolgen van corona in verpleeghuizen

Verpleeghuizen zouden ruimte moeten krijgen om hun eigen bezoekersregeling te bepalen. Deze en andere aanbevelingen komen uit onderzoek dat het LUMC en UMCG uitvoeren binnen de academische werkplaatsen ouderenzorg.

29-06-2020


Overige nieuwsberichten en onze nieuwsbrieven vindt u in het menu rechts.


Achtergrondartikel

"Nederlandse academische netwerken ouderenzorg als internationaal voorbeeld" artikel in Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde, augustus 2015.