Ruimtes en studieplekken

De onderwijsruimtes zijn verspreid over drie gebouwen die door loopbruggen met elkaar zijn verbonden: het ziekenhuis aan de Albinusdreef (gebouw 1), het onderzoeksgebouw aan de Einthovenweg (gebouw 2) en het onderwijsgebouw aan het Hippocratespad (gebouw 3).

Twee studenten geven een presentatie in een onderwijsruimte

Studieplekken

In het LUMC zijn verschillende ruimtes waar je kunt studeren, waaronder de Walaeus-bibliotheek, ruimtes in de J1-zone, de K1-gang, het Paleijhs, de Foyer van Gebouw 3 en het restaurant. Deze ruimtes staan in het overzicht studieplekken LUMC (pdf) , inclusief aanwezige voorzieningen en openingstijden. Je kunt ook de werkgroepruimtes in Gebouw 3 gebruiken als ze niet bezet zijn. 

Werkgroepruimtes

Voor het kleinschalig onderwijs zijn ongeveer 30 werkgroepruimtes beschikbaar op de 2e, 3e en 4e etage van gebouw 3. Iedere onderwijsruimte is voorzien van een computer en scherm voor het geven van presentaties.

Collegezalen

Het LUMC heeft zes collegezalen waar hoor- en responsiecolleges en  patiëntdemonstraties worden gegeven. Vijf zalen bevinden zich in gebouw 1. Alleen de Burumazaal (zaal 6) is in gebouw 3. Dit is de grootste collegezaal van het LUMC en biedt plaats aan 400 personen.

Vaardigheden Onderwijsruimtes

Op de 4e, 5e, 6e en 7e etage van gebouw 3 zijn speciale units voor vaardighedentraining.

Practicumruimtes

Het LUMC heeft 5 practicumruimtes, gehuisvest in gebouw 2.