ICT-voorzieningen

Als student heb je toegang tot ICT voorzieningen van het LUMC en Universiteit Leiden.

Toegang met je ULCN-account

Van Universiteit Leiden krijg je aan het begin van je studie een ULCN-account. Dit is gekoppeld aan het e-mailsysteem umail en geeft je toegang tot alle andere ICT-voorzieningen.

ICT voorzieningen

U-mail

Gekoppeld aan je ULCN-account zit je U-mail. Dit is je officiële mailadres voor de universiteit en het LUMC. Je kunt mailforwarding instellen naar andere e-mailadressen. Let wel op: voor communicatie met docenten moet je je ULCN-emailadres gebruiken. Doe je dit niet dan kunnen ze de communicatie niet terugleiden naar jou als persoon. De studentenraad heeft handleidingen opgesteld, waarin staat hoe je je studentenaccount kunt koppelen aan je gmail- of hotmailaccount. De handleidingen staan als bijlagen onderaan deze pagina. 

Draadloos internet via Eduroam

Het LUMC is aangesloten op het draadloze netwerk Eduroam. Via Eduroam krijg je toegang tot verschillende internetdiensten. Medewerkers van andere universiteiten of instellingen die deelnemen aan Eduroam kunnen ook gebruik maken van de draadloze netwerkvoorzieningen op het LUMC. Omgekeerd geeft je ULCN-account ook nog toegang tot Eduroam-netwerken op andere nationale en internationale locaties.

Printen in het LUMC

Studenten kunnen in het LUMC printen in het onderwijsgebouw (gebouw 3) op de 2e, 3e en 4e verdieping en  bij de Walaeusbibliotheek in gebouw 1. Begin augustus 2015 worden de printers in Gebouw 1 vervangen door Ricoh printers, en vanaf oktober 2015 ook de printers in Gebouw 3. Je kunt dan vanaf je PC, laptop, tablet of smartphone een printopdracht sturen naar een LUMC-printer. Hiervoor moet je met je studentnummer een account aanmaken, printtegoed aanmaken, je pas registreren en een driver of app installeren. Lees meer in de handleiding printen voor studenten (pdf). Tot de printers vervangen zijn, kun je alleen printen vanuit het LUMC-netwerk. 

USis

In het digitale registratiesysteem uSis wordt de administratie bijgehouden. Hieronder vallen inschrijvingen voor tentamens en werkgroepen, tentamenresultaten etc. Problemen? Kijk eerst op de webpagina's over uSis van de Universiteit Leiden.

Blackboard

Je ULCN-account geeft je ook toegang tot digitale leeromgeving Blackboard. Hierop wordt de meest recente en vakinhoudelijke informatie aangeboden. Het is dus belangrijk dat je Blackboard goed in de gaten houdt.

Medisch onderwijs

Lessen voor computerondersteund onderwijs worden aangeboden op de website Medisch Onderwijs. Op deze website bieden we onderwijsmateriaal aan samen met andere UMC’s in Nederland. Iedereen kan in principe een account aanmaken op deze website, maar sommige lessen zijn alleen voor geregistreerde studenten beschikbaar. Daarom kun je het beste de lessen via Blackboard  benaderen.  

Roostersite

De onderwijsroosters worden aangeboden op de roostersite. Hier vind je de roosters per blok en per groep.

Digitale bibliotheek

Ook thuis wil je toegang hebben tot (wetenschappelijke) artikelen. Dit kan via de Digitale Bibliotheek op de ULCN-website.

Goedkope software via Surfspot

Als student heb je al genoeg kosten, maar je wilt wel de nieuwste (legale) versies van software. Via Surfspot kun je goedkoop software bestellen. Log in met je ULCN account. Let wel op dat je aanklikt dat je aan Universiteit Leiden studeert en niet aan het LUMC. De ULCN-account is namelijk gekoppeld aan de universiteit.

ICT helpdesk

Bij de Servicedesk ICT  van het LUMC kun je terecht met vragen over:

  • het aansluiten van je laptop op Eduroam
  • problemen met de ULCN-gebruikersnaam en/of wachtwoord
  • technische problemen in de computerstudiezalen en/of de onderwijsprinters

De helpdesk bevindt zich in gebouw 1, J-01-015 (Servicedesk ICT) en is open van 8.00-17.00 uur.

Tijdens openingstijden is de helpdesk telefonisch bereikbaar via: 071-526 4747en via e-mail