Toelating en aanmelding

Om je vakken en studie succesvol af te ronden is het belangrijk dat je over bepaalde voorkennis en vaardigheden beschikt. Daarom gelden er bepaalde toelatingseisen. Daarnaast is Geneeskunde een lotingstudie met decentrale selectie.

Decentrale selectie voor Geneeskunde

Plaatsing voor de bachelor Geneeskunde gaat via een selectieprocedure. Lees meer over selectie en plaatsing

Students with skeleton

Zijinstroom in de studie Geneeskunde

Elk jaar is een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor zijinstroomstudenten. Studenten die in het bezit zijn van specifieke bachelordiploma’s kunnen solliciteren naar één van deze zijinstroomplaatsen. Studenten die Geneeskunde studeren aan een andere Nederlandse of buitenlandse Universiteit komen niet in aanmerking voor dit programma. Lees meer over de zijinstroom bij Geneeskunde.

Buitenlandse studenten

De opleiding Geneeskunde is helemaal in het Nederlands, dus om de studie te kunnen doen moet je de taal beheersen. Meer informatie over toelating en aanmelding voor de bacheloropleiding vind je bij toelatingseisen op de website studereninleiden en voor de masteropleiding bij toelatingseisen op de website mastersinleiden. Ook als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt moet je meedoen aan de decentrale selectie.

Gaststudent Geneeskunde

Studeer je niet aan de Universiteit Leiden maar wil je toch één of meerdere vakken volgen aan het LUMC? Als je de goede achtergrond hebt kun je dit doen als gaststudent/bijvakstudent Geneeskunde.