Speciale programma's

Soms kan je als student gewoon net iets meer aan en wil je je verdiepen of juist je horizon verbreden. Voor excellente studenten hebben we een aantal speciale programma’s. Een aantal van die programma’s kun je doen als onderdeel van het Honours College - Geneeskunde.

Honours College

Bij het Honours College volg je tijdens de bachelor 30 EC aan extra onderwijs buiten het reguliere programma om. Als geneeskundestudent kun je aan het Honours College – Geneeskunde meedoen maar het staat je ook vrij om aan de Honours College activiteiten van een andere faculteit binnen de Universiteit Leiden deel te nemen. In het Honours College- Geneeskunde maak je specifiek kennis met onderzoek van het LUMC. Het programma bestaat uit een oriënterend gedeelte met lezingen in jaar 1 waarna je kunt deelnemen aan vier verschillende trajecten in jaar 2 en 3.

Boek en werkgroep

MD/PhD-traject (vrije keuze onderzoek)

Elk jaar krijgen tien excellente LUMC-studenten de kans om al tijdens hun studie te beginnen aan een promotietraject. Je kunt je aanmelden voor het MD/PhD-traject in het tweede jaar van de bachelor. Je kunt dit traject los volgen, of als onderdeel van het Honours College - Geneeskunde.

Journey into biomedical sciences

Ben je een tweedejaars geneeskundestudent  en geïnteresseerd in wetenschappelijke vraagstellingen? Zoek je biomedische verdieping en wil je meer laboratorium- en onderzoeksvaardigheden leren? Dan is de track A journey into biomedical sciences misschien iets voor jou. Het is mogelijk om dit traject te volgen in het kader van het Honours College - Geneeskunde.

Klinisch onderzoek           

Ben je een eerstejaars geneeskundestudent, volg jij het programma van het Honours College en ben je geïnteresseerd in klinisch wetenschappelijk onderzoek of het combineren van wetenschap en patiëntenzorg? Denk dan aan het deeltraject Klinisch Onderzoek van het Honours College.

Onderzoek op eigen initiatief

Dit traject is in het leven geroepen voor studenten die de oriënterende fase van het Honours college met goed gevolg hebben afgesloten en direct willen beginnen aan onderzoek bij een afdeling binnen het LUMC. Het Onderzoek op eigen initiatief kan gedaan worden als onderdeel van het Honours College – Geneeskunde.

Honours class

In het kader van het  Honours College van de Universiteit Leiden organiseert het LUMC jaarlijks tenminste één Honours Class voor studenten die meer uit hun opleiding willen halen. In alle Honours Classes van het LUMC wordt een medisch-gerelateerd onderwerp vanuit verschillende disciplines belicht door nationale en internationale gastdocenten, die op hun vakgebied erkende autoriteiten zijn. Voor studenten die deelnemen aan het Honours College is het volgen van een Honours Class verplicht.

Leiden Leadership program

In het Leiden Leadership Programme werk je aan de ontwikkeling van je leiderschapskwaliteiten in theorie en praktijk. Dit programma in een onderdeel van het Honours programma van de Universiteit Leiden en is bestemd voor ambitieuze masterstudenten. Het is een extracurriculair programma van 15 EC dat je naast je (één- twee- of driejarige) masteropleiding kunt volgen.

Join the board

Ben je een student Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen (zowel bachelor als master) en aantoonbaar geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Dan kan een Join the Board programma interessant zijn voor jou. In dit programma loop je enkele dagdelen mee met de leden van de Raad van Bestuur. Al doende maak je kennis met wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt. Meer informatie: Lid Raad van Bestuur/Decaan LUMC en Secretaris van de Decaan, tel. 071 - 526 2559.