Selectie en plaatsing Geneeskunde

Gesprekken

Ben je door naar de tweede ronde? Dan kom je op 24 maart 2018 naar het LUMC voor korte gesprekken en opdrachten. Nu staan communicatievaardigheden en motivatie centraal. Voor deze ronde vragen we je om een personal statement in te sturen, dat vóór 6 maart 12:00 uur 's middags bij ons binnen moet zijn. 

Personal statement

In een personal statement leg je uit waarom jij denkt dat je geschikt bent voor de studie Geneeskunde aan het LUMC. Een personal statement is anders dan een CV, want het gaat niet om je prestaties. Het gaat erom dat je kunt uitleggen waarom je Geneeskunde wilt studeren in Leiden en waarom je bij de opleiding past. Dit doe je aan de hand van bijvoorbeeld hobby's, interesses en ervaringen op je school of werk. Wat er verwacht wordt kun je lezen in de instructie Mijn Personal Statement (vanaf januari 2018 beschikbaar). De deadline voor uploaden is 6 maart 2018 om 12:00 uur 's middags. 

Korte gesprekken en opdrachten

Tijdens een serie korte gesprekken en opdrachten kijken we naar niet-medische vaardigheden, bijvoorbeeld communicatie. Een van de gesprekken gaat over je personal statement. Lees van tevoren je personal statement nog eens goed door en bespreek het met je ouders of vrienden. Zo zorg je dat je de inhoud voor jezelf en anderen goed op een rijtje hebt. Voor de andere gesprekken kun je je niet voorbereiden. We willen juist zien hoe je om gaat met onverwachte situaties. Voor de interviews krijg je een score.

Eindscore en plaatsing 

Uiterlijk 5 april ontvang je de eindscore voor onze decentrale selectie. Deze wordt voor 60% bepaald door je eindscore voor ronde 1 en voor 40% door je eindscore voor ronde 2. Vanaf 15 april kun je in Studielink je rangnummer zien en of je een plaats krijgt aangeboden of niet. Wordt jou een plaats aangeboden? Dan heb je twee weken de tijd om deze in Studielink te accepteren. Als je dit niet doet komt de plaats te vervallen. Is je rangnummer te hoog en heb je geen plaats aangeboden gekregen? Er bestaat nog een kans dat dit alsnog gebeurt, als een andere student zijn plaats weigert of niet accepteert. In dat geval ontvang je een mail van Studielink.In welke taal moet het personal statement zijn opgesteld?