Selectie en plaatsing Geneeskunde

Aanmelden

Als je Geneeskunde wilt studeren en mee wilt doen aan de selectie en plaatsing, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden en deadlines. 

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan de selectie en plaatsing , moet je voldoen aan de toelatingseisen die gelden voor Geneeskunde. Je kunt Geneeskunde gaan studeren als je in het bezit bent van: 

  • Nederlands VWO diploma, profiel Natuur & Gezondheid mét natuurkunde (vernieuwde 2e fase, behaald in 2010 of later)
  • Nederlands VWO diploma, profiel Natuur & Techniek mét biologie (vernieuwde 2e fase, behaald in 2010 of later)

Ander profiel, andere vooropleiding of ontbrekend vak?

Soms kun je met een ander profiel, of een andere vooropleiding, toch Geneeskunde studeren mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. In het document Toelating tot Geneeskunde per vooropleiding (wordt in augustus  / september 2017 gepubliceerd) staan veel voorkomende situaties beschreven, wat je in elke situatie kunt doen, en hoe je eventueel een beschikking aanvraagt. Staat jouw situatie er niet tussen? Neem dan contact op met de commissie bijzondere toelatingen van het LUMC.

Heb je een ander diploma/profiel behaald of heb je niet genoemde aanvullende vakken behaald, dan moet je een officieel verzoek tot toelating indienen.

Let op: ook studenten met een VWO diploma met juiste profiel en vakkenpakket behaald voor 2010 moeten een verzoek tot toelating indienen.

Information for non-Dutch educated students

Information for non-Dutch educated students about admission and application for Medicine is available at the LUMC-website.  

academiegebouw

Aanmelden

Je kunt je vanaf 1 oktober t/m 15 januari aanmelden in Studielink voor de selectie voor Geneeskunde in Leiden.         

Account universitair registratiesysteem

Voor aanmelding in Studelink heb je een DigiD-account nodig. Het aanvragen hiervan kan 5 werkdagen duren. Als je bent aangemeld krijg je een account voor het registratiesysteem van de Universiteit Leiden. Hierin kun je o.a. je personal statement uploaden en het aangeven als je bijzondere faciliteiten nodig hebt. Hoe je dit doet staat in de Instructie Serviceaanvraag (pdf)


Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?