Wanneer naar het buitenland

Je kunt op verschillende momenten in je studie naar het buitenland. Denk hierbij aan een halve minor tijdens de bachelor, of de wetenschapsstage of coschappen in de master. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste dingen waar je aan moet denken.

Jaar 3 bachelor: halve minors

Je kunt voor het eerst naar het buitenland tijdens de halve minor in jaar 3. Informatie hierover kun je vinden op Blackboard, module 'half minors 2016-2017'. Voordat je je plannen definitief maakt, moet je goedkeuring hebben van de coördinator bij het Directoraat Onderwijs en Opleidingen. Zij beoordeelt of je (buitenland)plannen voldoen aan de regels van het keuzeonderwijs.

Wetenschapsstage

Tijdens de master kun je de wetenschapsstage in het buitenland doen. Als je dit in jaar 1 doet, let dan goed op de meest actuele informatie over de Instroomregeling coschappen C2012. Zorg dat je uiterlijk 4 weken voor het begin van je coschappen weer terug in Nederland bent in verband met de VGM-verklaring. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplek. Meer informatie over de wetenschapsstage vind je op BlackBoard of op de website.

Keuzecoschap of reguliere coschappen

Tijdens je reguliere coschappen zijn er mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Je kan zelf een plek zoeken mits deze voldoet aan alle gestelde voorwaarden regulier coschap in het buitenland . Wanneer je echter een keuzecoschap in Suriname wilt doen, moet je hiervoor eerst met DOO-Internationalisering contact opnemen voordat je het gaat regelen.
Daarnaast hebben we standaard plekken in Suriname. Voor het cluster HZZ (Dermatologie, Keel, Neus- en Oorheelkunde, Oogheelkunde) en het cluster Vrouw en Kind, hebben we afspraken met een ziekenhuis in Suriname reguliere coschappen in Suriname .
Je vrijekeuzeruimte kun je gebruiken om keuzecoschappen in het buitenland te doen. Voor je keuzecoschap zijn er meer mogelijkheden, omdat het verdiepend voor jezelf is. De plekken kan je zelf zoeken en meer informatie kun je hier vinden: https://www.lumc.nl/org/studentenportaal/geneeskunde/coschappen/keuzecoschap/