Decentrale selectie Geneeskunde

Algemeen

De Leidse bachelor Geneeskunde heeft plaats voor 315 eerstejaarsstudenten voor studiejaar 2017-2018. Deze studenten worden geplaatst via een selectieprocedure. Door middel van decentrale selectie kunnen wij zien wat je in huis hebt. Voor jou is het een manier om te laten zien wat je kan en om te ervaren of Geneeskunde in Leiden bij je past.

Geneeskunde in Leiden: iets voor jou?

We zoeken studenten die in zes jaar een goede Leidse arts kunnen worden met een internationale en wetenschappelijke instelling. Via decentrale selectie kijken we of je in huis hebt wat hiervoor nodig is. Je hoeft niet in de zorg gewerkt te hebben of aan topsport te doen om een goede kans te maken. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent, de benodigde basiskennis en vaardigheden hebt en dit kunt uitleggen. Bekijk van tevoren de brochure en website studereninleiden.nl/geneeskunde en kom erachter of de opleiding bij je past. 

Schrijf je in!

Meld je tussen 1 oktober 2016 en 15 januari 2017 aan via Studielink

Decentrale selectie Geneeskunde

Tijdspad selectie en plaatsing

 • 15 januari 2017  - Je kunt je vanaf oktober t/m 15 januari aanmelden in Studielink voor de selectie voor Geneeskunde in Leiden.
 • 31 januari 2017, 12:00 uur 's middags  - Stuur vóór dit tijdstip je 5vwo-overgangscijfers in voor de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde A of B en Nederlands. Zorg ook dat je voor dit tijdstip bent aangemeld voor de Biomedical Admissions Test (BMAT).
 • 11 februari 2017  - Op zaterdag 11 februari neem je deel aan de BMAT in Leiden. De BMAT toetst aanleg en vaardigheden, wetenschappelijke kennis en toepassing daarvan, en hoe goed je ideeën kunt ontwikkelen, verwerken en communiceren. 
 • 3 maart 2017 - Uiterlijk 3 maart krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde. Je score wordt bepaald door de BMAT en je 5vwo-cijfers.
 • 7 maart 2017, 12:00 uur 's middags  - Als je door bent naar de tweede ronde, is dit de deadline voor het insturen van je personal statement. Hierin leg je uit waarom je graag Geneeskunde wilt studeren in Leiden en wat jou geschikt maakt voor deze studie. Meld je ook uiterlijk 7 maart vóór 12:00 aan voor de tweede ronde. 
 • 25 maart 2017 - Op zaterdag 25 maart kom je naar het LUMC voor de gesprekken en opdrachten. Aspecten als communicatievaardigheden en motivatie staan centraal. 
 • 6 april 2017 – Je scores voor de eerste en tweede ronde worden vertaald naar een eindscore. De eindscore ontvang je uiterlijk op 6 april. 
 • 15 april 2017 - Op Studielink kun je vanaf 15 april je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een email. 

Checklist BMAT

 1. Zet in je agenda: BMAT op zaterdag 11 februari bij ‘Dekker Sport’ in Warmond.
 2. Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) hebt. Deze moet je meenemen op 11 februari.
 3. Lever vóór 31 januari 12.00 uur je 5vwo-cijfer verklaring aan. Lees onder ‘BMAT en cijfers’ hoe je dit moet doen.
 4. Als je een functiebeperking hebt en er bijzondere faciliteiten nodig zijn, lever dan uiterlijk 31 januari 12.00 uur je verzoek en verklaring aan. Zie  ‘Aanmelden’: ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?’
 5. Bereid je voor op de BMAT. Op deze website staat informatie en oefenmateriaal

ContactHoe vaak mag ik deelnemen aan de selectie?