Toelating en aanmelding

Om je vakken en studie succesvol af te ronden is het belangrijk dat je over bepaalde voorkennis en vaardigheden beschikt. Daarom gelden er bepaalde toelatingseisen. Daarnaast is Biomedische wetenschappen een lotingstudie met decentrale selectie.

Decentrale selectie

Plaatsing voor de bachelor Biomedische wetenschappen verloopt via een selectieprocedure. Lees meer over selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen

Informatie over de bachelor of master

Heb je interesse in de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen in Leiden, bezoek dan de website studereninleiden. Hier vind je informatie over toelatingseisen en de opleiding. Voor aankomende masterstudenten is er de vergelijkbare website mastersinleiden. Het is belangrijk dat je op tijd de inschrijfprocedure in gang zet.

Student met een pipet

Gaststudent Biomedische wetenschappen

Studeer je aan een universiteit in Nederland en wil je één of meerdere vakken volgen aan het LUMC? Als je de goede achtergrond hebt kun je dit doen als gastudent/bijvakstudent Biomedische wetenschappen.

Aanmelding voor buitenlandse studenten

De bachelor is deels in het nederlands, maar de masteropleiding is engels. Informatie voor buitenlandse studenten kun je vinden op de mastersinleiden website. Het is ook mogelijk om een aantal onderdelen van de studie Biomedische wetenschappen te doen. Neem hiervoor contact op met de studieadviseur internationalisering esp@lumc.nl.