Studieprogramma Biomedische wetenschappen

Tijdens de studie Biomedische wetenschappen leer je alles over gezondheid en ziekte in het menselijk lichaam. Je wordt opgeleid tot wetenschapper, maar kunt via specialisaties ook in andere beroepsvelden terechtkomen. Het is een vijfjarige opleiding, de eerste drie jaar vormen de bachelor, de laatste twee jaar vormen de master.

Studieprogramma bachelor Biomedische wetenschappen

Het eerste jaar van draait vooral om moleculaire en cellulaire wetenschappen. Het tweede jaar bestaat uit een serie medische basisvakken en tijdens het laatste jaar integreer je wat je tot dan toe hebt geleerd. In het derde jaar is er ook ruimte voor keuzevakken en een onderzoeksproject. In de  online studiegids vind je meer informatie over de vakken en coördinatoren. Let wel op dat je het goede jaar aanklikt.

Practicum Biomedische Wetenschappen

Studieprogramma master Biomedische wetenschappen

Tijdens de master Biomedische wetenschappen wordt je academische opleiding voltooid en word je voorbereid op een carrière binnen of buiten de wetenschap. Je kunt kiezen uit vijf specialisaties: Research, Management, Communication, Education en Health. Die laatste is alleen voor studenten met een bachelordiploma Geneeskunde. Informatie over de specialisaties, voertaal, invulling en contactpersonen vind je in de online studiegids.