BW-PLUS/PhD-programma master

Wil je je tijdens de master extra verdiepen? Dat kan  met een BW-PLUS master beurs die je naar eigen inzicht, mits studiegerelateerd, kunt  gebruiken.  Daarnaast kan je meedingen naar een felbegeerde  PhD-positie. 

Voor wie?

Alle eerstejaars masterstudenten die zich buiten hun studie extra willen verdiepen in biomedisch onderzoek en de wens hebben om na de master te promoveren.

Programma

Het programma bestaat uit: 

  • Een BW-PLUS-beurs van maximaal 1000 euro t.b.v. extracurriculaire acitiviteiten. Een coach geeft begeleiding bij het selecteren van activiteiten die passen bij jouw masterprogramma. Voorbeelden hiervan zijn deelname aan een Summer school, cursus, of workshop. 
  • Voor studenten van het Management-profiel kan deelname aan het ‘Join the Board programma’ van de Raad van Bestuur tot de mogelijkheden behoren.
  • Mogelijk een stageplaats in een gerenommeerd (buitenlands) laboratorium, of congresbezoek. 

Aan het BW-PLUS programma voor de master worden geen aparte EC toegekend, wel ontvang je na afronding een certificaat. Maximaal 2 studenten die het BW-PLUS programma voor master studenten succesvol hebben doorlopen, kunnen per jaar geselecteerd worden voor een 3-jarig PhD-traject, op een project van hun keuze in het LUMC, af te ronden met een promotie. Dit project bouwt voort op JRP1 of JRP2.   

Aanmelden en selectie

Elk jaar worden vier tot zes eerstejaars masterstudenten toegelaten tot het BW-PLUS programma. Selectiecriteria zijn onder meer: motivatie en interesse (brief en gesprek), studievoortgang, cijfers, deelname aan het programma in de bachelor (niet verplicht, wel een pré) en expliciete wens tot promoveren. De selectieronde vindt plaats in december van ieder jaar. Meer informatie wordt altijd bekend gemaakt via aankondigingen op Blackboard. 

Contact

Heb je vragen over het BW-PLUS/PhD-programma, neem dan contact op met Dr. J. van der Zee.