Speciale programma's

Soms kan je als student gewoon net iets meer aan en wil je je verdiepen of juist je horizon verbreden. Voor excellente studenten hebben we een aantal speciale programma’s.

Honours college Beta and Life Science

Als je meedoet aan het Honours college Beta and Life Science doe je naast je bachelor een aantal extracurriculaire activiteiten. Dit begint al in je eerste jaar en loopt door tot het derde jaar (in totaal 30 EC). Je krijgt de kans om je interdisciplinair te verbreden, juist te verdiepen of management- en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Meer informatie over het Honours college Beta and Life Science vind je op de website van de Honours Academy.

Student en microscoop

BW-PLUS programma

Kan en wil jij net iets meer met je studie Biomedische wetenschappen? BW-PLUS programma voor de bachelor is een extracurriculair programma van 10 EC dat je kunt volgen naast de bachelor. Het programma bestaat uit 6 wetenschapsavonden in het 2e semester en een wetenschapsproject in het 3e jaar. BW-PLUS kan onderdeel uitmaken van het Honours College-traject voor Bèta & Life Sciences, maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd. Er is ook een BW-PLUS/PhD programma voor de master.

Honours class

In het kader van het Honours College van Universiteit Leiden organiseert het LUMC jaarlijks tenminste één Honours Class voor studenten die meer uit hun opleiding willen halen. In alle Honours Classes van het LUMC wordt een medisch-gerelateerd onderwerp vanuit verschillende disciplines belicht door nationale en internationale gastdocenten, die op hun vakgebied erkende autoriteiten zijn.

MSc/PhD traject

Elk jaar kunnen excellente studenten al tijdens hun studie met een promotietraject beginnen via het MSc/PhD traject. Een student krijgt in dit geval een tweejarige aanstelling als promovendus bij het LUMC aangeboden. Je moet dan wel kunnen aantonen dat het onderzoek zo goed vordert dat het aannemelijk is dat je binnen twee jaar kan promoveren.

Leiden Leadership program

In het Leiden Leadership Program werk je aan de ontwikkeling van je leiderschapskwaliteiten in theorie en praktijk. Dit programma voor ambitieuze masterstudenten is een extracurriculair programma van 15 EC dat je naast je (één-of tweejarige) masteropleiding kunt volgen.

Join the board

Ben je een student Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen en aantoonbaar geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Dan kan een Join the Board programma interessant zijn voor jou. In dit programma loop je enkele dagdelen mee met de leden van de Raad van Bestuur. Al doende maak je kennis met wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt. Meer informatie: Lid Raad van Bestuur/Decaan LUMC en Secretaris van de Decaan, tel. 071 - 526 2559.