Selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen

Algemeen

De Leidse bachelor Biomedische wetenschappen (BW) heeft plaats voor 70 eerstejaarsstudenten voor studiejaar 2018-2019. Deze studenten worden geplaatst via een selectieprocedure. Selectie en plaatsing is een manier om erachter te komen of de opleiding Biomedische wetenschappen in Leiden bij je past. Het helpt je om te ontdekken of je alles in huis hebt wat nodig is om de studie goed te doorlopen.

BW in Leiden: iets voor jou?

We zoeken studenten die kunnen samenwerken, internationaal georiënteerd zijn en nieuwsgierig zijn naar de biologie van de mens en ziekteprocessen. Dit heb je nodig om tijdens de opleiding uit te groeien tot een goed biomedisch wetenschapper, die kan bijdragen aan onderzoek of uiteenlopende activiteiten in het bedrijfsleven of een ander veld. Het is belangrijk dat je een bewuste keuze maakt en van tevoren goed nagaat of de opleiding bij je past. Lees hiervoor de brochure en website studereninleiden.nl/biomedische-wetenschappen

Schrijf je in!

Meld je tussen 1 oktober 2017 en 15 januari 2018 aan via Studielink

Selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen

Tijdspad selectie en plaatsing

 • 15 januari 2018  Je kunt je vanaf oktober t/m 15 januari aanmelden in Studielink voor de selectieprocedure voor Biomedische wetenschappen in Leiden.
 • 23 januari 2018, 12:00 uur 's middags Stuur vóór dit tijdstip je 5vwo-overgangscijfers in voor de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde A of B en Nederlands. Zorg ook dat je voor dit tijdstip bent aangemeld voor de Biomedical Admissions Test (BMAT).
 • 10 februari 2018 Op zaterdag 10 februari neem je deel aan de BMAT. De BMAT toetst aanleg en vaardigheden, wetenschappelijke kennis en toepassing daarvan, en hoe goed je ideeën kunt ontwikkelen, verwerken en communiceren. 
 • 2 maart 2018  Uiterlijk 2 maart krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde. Je score wordt bepaald door de BMAT en je 5vwo-cijfers. 
 • 6 maart 2018, 12:00 uur 's middags Als je door bent naar de tweede ronde, is dit de deadline voor het insturen van je personal statement. Hierin leg je uit waarom je graag Biomedische wetenschappen wilt studeren in Leiden en wat jou geschikt maakt voor deze studie. 
 • 17 maart 2018 Op zaterdag 17 maart neem je deel aan de Onderwijsdag in het LUMC.  
 • 5 april 2018  Je scores voor de eerste en tweede ronde worden vertaald naar een eindscore. Deze eindscore ontvang je uiterlijk op 5 april.
 • 15 april 2018  Op Studielink kun je vanaf 15 april je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een email. 

Checklist BMAT

 1. Zet in je agenda: BMAT op zaterdag 10 februari.
 2. Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) hebt. Deze moet je meenemen op 10 februari.
 3. Lever vóór 23 januari 12.00 uur je 5vwo-cijfer verklaring aan.
 4. Als je een functiebeperking hebt en er bijzondere faciliteiten nodig zijn, lever dan uiterlijk 23 januari 12.00 uur je verzoek en verklaring aan. Zie  ‘Aanmelden’: ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?’
 5. Bereid je voor op de BMAT. Op deze website staat informatie en oefenmateriaal

Contact

 • Heb je vragen over de selectie en plaatsing voor Biomedische wetenschappen in Leiden? Mail dan naar het loket selectie en plaatsing Biomedische wetenschappen: selectiebw@lumc.nl