Onderwijsprijzen

De LUMC-onderwijsprijzen belonen studenten en docenten Biomedische wetenschappen voor hun getoonde inzet. Andere organisaties stellen ook prijzen beschikbaar voor studenten en docenten.

Prijzen voor studenten

  • E.L. Noachprijs: Ben jij een bachelorstudent Biomedische wetenschappen en had je een 8 of hoger voor je bachelorstage? Geef je dan op voor de E.L. Noachprijs. De deadline voor inzending is rond eind oktober.
  • LUMC Student Research Award: Ben je een masterstudent Biomedical Sciences en had je een 9 of hoger voor je Junior Research Project I? Rond januari hoor je van het Directoraat Onderwijs en Opleidingen hoe je je kandidaat kunt stellen voor de LUMC Student Research Award.
  • Heart of Biomedical Sciences Prize: De Heart of Biomedical Sciences Prize is een prijs voor het beste Research Proposal geschreven door een masterstudent Biomedical Sciences. De deadline voor inzendingen is eind april.

Uitreiking onderwijsprijs 2013

  •  Nijbakker-Morra prijs: Studenten die een stage hebben gedaan op het gebied van kankeronderzoek, komenmogelijk in aanmerking voor de Nijbakker-Morra prijs. De supervisor van de stage moet jou voordragen.
  • Nederlandse Hartstichting-prijs: Ben je masterstudent Biomedical Sciences en wil je een stage op het gebied van hart- en vaatziekten doen buiten het LUMC? Misschien kom je dan in aanmerking voor de Nederlandse Hartstichting prijs.
  • Leidse Universitaire Scriptieprijs: De faculteitsbesturen kunnen elk jaar tot 15 november een student voordragen voor de Leidse Universitaire Scriptieprijs, opgericht door reünisten van Minerva.
  • Alumnivereniging-scriptieprijs: De LUMC Alumni Vereniging reikt elk jaar de scriptieprijs uit aan de student Geneeskunde of Biomedische wetenschappen met het beste stageverslag (Ba/Ma).

Prijzen voor docenten

  • G.J. Tammelingprijs: De G.J. Tammelingprijs is een prijs voor de beste docent Geneeskunde en/of Biomedische wetenschappen binnen het LUMC. Deze docent moet vernieuwend zijn binnen het onderwijs en oog hebben voor de wensen van studenten. Studenten kunnen zelf docenten nomineren en de Studenten Adviescommissie beoordeelt de inzendingen en kiest de winnaar. De prijs wordt ieder jaar in juni toegekend en bestaat uit een wisselbeker en een oorkonde.
  • Leidse Studentenraad-prijs (LSr-prijs): Ieder jaar reikt de Universiteit Leiden de LSr-prijs uit aan een docent die zijn of haar vak op een boeiende wijze overbrengt op studenten. Het M.F.L.S.-bestuur draagt hiervoor altijd de winnaar van de G.J. Tammelingprijs aan. De Leidse Studentenraad nomineert een aantal docenten en bepaalt de winnaar aan de hand van een mondelinge verdediging van de nominatie door de betreffende studievereniging en een bezoek van de jury aan een college van de genomineerde docent. De prijs wordt uitgereikt tijdens de diesviering van de Universiteit Leiden op 8 februari. De winnaar krijgt een geldbedrag.

Prijs voor beste blok

Elk jaar kent de Studenten Adviescommissie een prijs toe aan het beste blok van de bachelor Biomedische wetenschappen of de master Biomedical Sciences. Studenten Biomedische wetenschappen kunnen zelf een blok nomineren via de jaarvertegenwoordiging. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt begin juni tijdens de feestelijke uitreiking van de onderwijsprijzen.