Studiemateriaal

Voor Biomedische wetenschappen heb je bepaalde boeken en instrumenten nodig. Daarnaast is het verplicht om een laptop aan te schaffen voor je hier komt studeren.

Boeken en blokboeken

Elk jaar wordt een  lijst vastgesteld met boeken die de studenten nodig hebben: de kernboekenlijst. De lijst voor 2016-2017 ontvang je per post en staat als bijlage onderaan deze pagina. Daarnaast heb je blokboeken nodig, dit zijn als het ware handleidingen voor een blok. Je kunt de boeken met korting aanschaffen via de Dictaten Centrale van studievereniging M.F.L.S. Voorafgaand aan het collegejaar is de Dictaten Centrale geopend op 26, 29 en 31 augustus  en 2 september voor het ophalen van je boekenpakket. Om lange rijen te voorkomen krijg je per brief een adviesdatum om je boeken te ontvangen.

Labjas en instrumenten

Tijdens practica is het dragen van een labjas verplicht. In het eerste jaar heb je daarnaast een snijsetje nodig om te gebruiken in de snijzaal. De labjas en snijset kun je aanschaffen bij de Dictaten Centrale.

Dictaten centrale

Laptop en software

Tijdens de studie Biomedische wetenschappen heb je een laptop nodig. Een normale hedendaagse laptop volstaat, zodat je via het draadloze netwerk van het LUMC bij diverse onderwijsmaterialen kunt. Let op, het mag géén tablet zijn, daarvan zijn de mogelijkheden te beperkt.

Binnen het LUMC wordt Windows gebruikt. Het Apple-platform wordt niet ondersteund. Gebruik van Apple-computers is toegestaan, maar mogelijke consequenties met compatibiliteit zijn voor risico van de student.

Je dient voor aanvang van je studie te beschikken over het volledige Office softwarepakket. Als browser is de standaard minimaal Internet Explorer 8. Je kunt via de Universiteit Leiden met je ULCN-account voordelig software aanschaffen bij www.surfspot.nl. Denk eraan dat binnen het LUMC standaard wordt gewerkt met de UK-versies van software (Engelstalig). Je ULCN-account krijg je bij de start van je studie in september. 

Downloads