Studiemateriaal

Voor de master Farmacie heb je bepaalde boeken nodig. We gaan er ook van uit dat je een laptop hebt voor je hier komt studeren.


Boeken en themaboeken

Elk jaar wordt een lijst vastgesteld met boeken die de studenten nodig hebben: de kernboekenlijst. De boeken kunnen je aanschaffen via een van beide studieverenigingen. Via de M.F.L.S. kun je je boeken voorafgaand aan het studiejaar ophalen bij de Dictaten Centrale op 24, 26, 29, 30 en 31 augustus of 2 september. Via Aesculapius kun je ze bestellen via de online webshop van Aesculapius en thuis laten bezorgen. De boekenlijst vind je via de webshop van Aesculapius.

Het boek 'Standaarden voor de zelfzorg' kan je op de eerste collegedag van het academisch jaar kopen. De beroepsvereniging voor apotheker, de KNMP, zal op deze dag aanwezig zijn voor afname van dit boek en het afsluiten van het studentlidmaatschap. Hierover zal verdere informatie op de eerste collegedag worden verstrekt. 

Labjas 

Tijdens practica is het dragen van een labjas verplicht. Een labjas kun je aanschaffen bij de Dictaten Centrale van de M.F.L.S.. of via Aesculapius. Op 7 september vindt de Labjaspasdag plaats in de kamer van Aesculapius, zodat je de juiste maat kunt kiezen. Je kunt daarna direct je labjas online bestellen, want vanaf 7 september staat de lijst met labjassen in de webshop.

Laptop en software

Tijdens de studie Farmacie heb je een laptop nodig. Een normale hedendaagse laptop volstaat, zodat je via het draadloze netwerk van het LUMC bij diverse onderwijsmaterialen kunt. Let op, het mag géén tablet zijn, daarvan zijn de mogelijkheden te beperkt.

Binnen het LUMC wordt Windows gebruikt. Het Apple-platform wordt niet ondersteund. Gebruik van Apple-computers is toegestaan, maar mogelijke consequenties met compatibiliteit zijn voor risico van de student.

Je dient voor aanvang van je studie te beschikken over het volledige Office softwarepakket. Als browser is de standaard minimaal Internet Explorer 8.  Daarnaast is aanschaf van de studentversie van SPSS verplicht. Je kunt via de Universiteit Leiden met je ULCN-account voordelig software aanschaffen bij www.surfspot.nl. Denk eraan dat binnen het LUMC standaard wordt gewerkt met de UK-versies van software (Engelstalig). Je ULCN-account krijg je bij de start van je studie in september.