Info voor nieuwe studenten

Begin je in september 2016 met de master Farmacie aan het LUMC? Voor je begint aan de opleiding moet je een aantal zaken regelen. Hieronder vind je de belangrijke informatie op een rij. 

Studiemateriaal

Voor de master Farmacie heb je bepaalde boeken nodig. We gaan er ook van uit dat je een laptop hebt voor je hier komt studeren. Lees meer over studiemateriaal.  


LUMC-pas

Alle studenten en medewerkers in het LUMC zijn verplicht om een LUMC-pas te dragen ter identificatie. Met deze pas kun je ook deuren openen en printen. Binnenkort ontvang je meer informatie over het aanleveren van gegevens en een foto voor de LUMC pas. 

Vaccinaties

Tijdens je studie kom je in aanraking met patiënten, dus het is belangrijk dat je goed gevaccineerd bent. In de tweede helft van het studiejaar krijg je de eerste vaccinatie tegen Hepatitis B en indien nodig een Mantouxtest. Daarna moet je nog twee keer terugkomen voor een hepatitis B vaccinatie en een titerbepaling. Als je het vaccinatieprogramma volgens schema afrondt zijn er geen kosten aan verbonden. Als je de afspraken niet nakomt en het schema laat lopen, dan zijn de kosten na het eerste jaar voor eigen rekening. Voordat je begint aan de coschappen in het ziekenhuis heb je ook een kopie van je jeugd-vaccinatiegegevens nodig. Vraag deze aan je ouders/verzorgers of vraag het aan bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) of de GGD. 

Confidentialiteit en protocollen

Als student kom je in aanraking met patiënten en maak je gebruik van de faciliteiten van het ziekenhuis en apotheken. Tijdens de eerste weken van het onderwijs teken je een verklaring over o.a. geheimhouding en gedragsregels . Die verklaring verwijst naar een aantal protocollen. Lees meer over de verklaring en protocollen
 

De eerste dag

Je wordt verwacht:
  • Datum: maandag 5 september
  • Tijd: 8.30 uur
  • Locatie: gebouw 3 (onderwijsgebouw, Albinusdreef 2 te Leiden), ruimte V2-10/14 
Neem een laptop en geldig paspoort of identiteitsbewijs mee (geen rijbewijs). Over deze dag heb je inmiddels een brief gekregen die je onderaan de pagina als pdf vindt.

Openingsymposium

Dit jaar (2016-2017) start de master Farmacie voor het eerst. Om dat te vieren is er op 12 september een openingssympsosium waar alle studenten verwacht worden. Als student word je hier per e-mail voor uitgenodigd, maar zet de datum vast in je agenda!
 

Facebookgroep

Wil je vast kennismaken met studiegenoten en op de hoogte blijven? Word dan lid van de Facebookgroep Master Farmacie- Universiteit Leiden.   
 

Contact

Met vragen kun je terecht bij het LUMC-Onderwijsservicepunt.