IENIMINI

"IENIMINI; Infecties EN IMmunomodulatie Inventarisatie Initiatief", een onderzoek naar afweer en luchtweginfecties. Het onderzoek is actueel omdat ook het nieuwe Coronavirus een infectie is die via de luchtwegen begint.

Onze patiënten vragen ons regelmatig of ze, door hun ziekte of door de medicijnen die ze daarvoor gebruiken, een verhoogd risico hebben op infecties zoals Corona, hoger dan de gewone bevolking. Daarop weten we het antwoord niet en daarom willen we dat uitzoeken.

In het IENIMINI onderzoek kijken we naar het optreden van luchtweginfecties bij patiënten met een reumatische ziekte of aandoening van de longen, nieren, darmen of lever, met of zonder afweer-remmende medicijnen, in vergelijking met mensen zonder afweerziekte.

We benaderen patiënten die op onze poliklinieken onder controle zijn (geweest) om de komende maanden via vragenlijsten bij te houden of, wanneer, en hoe erg, ze verschijnselen van corona of een andere luchtweginfectie hebben. Ook mensen die ooit onze polikliniek bezochten, maar geen afweerziekte bleken te hebben en geen medicijnen van ons krijgen voorgeschreven, hebben we gevraagd om mee te doen met het onderzoek. Zij zijn de ‘controles’ waarmee we onze zieke patiënten vergelijken.

U kunt zich niet aanmelden voor dit onderzoek, deelname gebeurt op uitnodiging.