Webinar coronavirus sclerodermie/MCTD

Maandag 29 juni jl., op wereldsclerodermiedag, hebben medewerkers van het zorgpad Systemische sclerose/ CTD van het LUMC een webinar gegeven over COVID-19 en systemische sclerose/ CTD. 

Deze webinar is via deze link terug te kijken.

De webinar bestond uit een lezing van 30 minuten waarin de laatste inzichten over COVID-19 werden besproken en waarin de mogelijke gevolgen van de epidemie voor patienten met systemische sclerose / CTD aan bod kwamen. Na de presentatie was er ruim de gelegenheid om via de chat vragen te stellen aan het panel dat bestond uit longartsen, reumatoloog en gespecialiseerd verpleegkundige.

Maar liefst 230 patienten hebben de webinar live gevolgd. Ook via deze weg willen we u allen danken  voor de vele positieve reacties die we na afloop mochten ontvangen! Er zijn heel veel vragen gesteld aan het panel, te veel om allemaal binnen de tijd te beantwoorden. Ook achteraf hebben we via email nog veel vragen ontvangen. Naast de link naar de webinar vindt u hieronder een link naar de presentatie in powerpoint, en naar een bestand waarin de aanvullende vragen zo goed mogelijk worden beantwoord.

Na deze eerste keer, die ook ons goed is bevallen, hopen we in de toekomst vaker een webinar te organiseren!


Sophie Liem en Nina van Leeuwen, arts-onderzoekers

Jeska de Vries-Bouwstra, reumatoloog, hoofd zorgpad Systemische sclerose en MCTD, LUMC
zorgpadsclerodermie@lumc.nl


Link webinar