Actueel

Lees hier onze meest recente nieuwsberichten.

Propallia en studenten werken samen aan participatie patiënten en naasten

Wat zijn de wensen en mogelijkheden van patiënten en naasten als het gaat om participatie in het consortium palliatieve zorg? Studenten van de Haagse Hogeschool onderzoeken dit voor Propallia.

In de komende maanden zullen twee groepen studenten, als onderdeel van de minor Patiëntparticipatie die zij volgen aan de Haagse Hogeschool, een onderzoek doen voor het consortium palliatieve zorg Propallia. Centraal staat hierbij de vraag: “Wat zijn de wensen en mogelijkheden van patiënten en naasten als het gaat om participatie in het consortium?”. 

Propallia gaat de komende tijd de belangrijkste verbeterpunten in de palliatieve zorg in de regio, zoals geformuleerd door patiënten en naasten aanpakken. Rond elk verbeterpunt wordt een werkgroep  opgezet waarin patiënten en naasten, zorgprofessionals, onderzoekers, studenten, docenten en andere stakeholders gelijkwaardig met elkaar in gesprek gaan om tot dieper inzicht en breed gedragen oplossingen te komen. 

De werkgroepen zullen zó ingericht worden dat het aansluit bij de wensen en mogelijkheden van patiënten en naasten. Dit onderzoek moet daarvoor input geven. Het onderzoek is één van de resultaten van de steeds hechter wordende samenwerking tussen zorgpraktijk, onderzoek en onderwijs in de regio van Propallia.