Kinderorthopaedie

van de Sande              Leyerzapf

Van de Sande             Leyerzapf

Binnen de afdeling Orthopaedie zijn vrijwel alle orthopaedisch specialisten betrokken bij de behandeling van kinderen met een orthopaedisch ziekte. Binnen deze multidisciplinaire spreekuren staat het kind centraal.

Op de polikliniek (algemene) kinderorthopaedie werken naast de vaste nurse practisioner Nicolette Leyerzapf en Dr. Van de Sande ook coassistenten en arts-assistenten Orthopaedie.
 
Binnen de Kinderorthopaedie van het LUMC ligt de nadruk op de behandeling van kinderen algemene kinderorthopaedische problemen zoals: heupdysplasie (DDH), klompvoeten (Ponseti behandeling) en beenlengteverschil (epifysiodese).
Daarnaast is er een uitgebreide ervaring in de behandeling van kinderen met goed en kwaadaardige bot- en wekedelentumoren.
Voor de behandeling van sommige zeldzamere orthopaedische afwijkingen werkt de afdeling orthopaedie van het LUMC zeer nauw samen met de afdeling Kinderorthopaedie van het VuMC in Amsterdam, WKZ te Utrecht en het JKZ in Den Haag.
Kinderen met een orthopaedische afwijking, waarvoor er in de aangelegen (academische) Centra meer expertise is, worden dan wel besproken met- of verwezen naar de desbetreffende collegae. Hierdoor is er binnen het LUMC een optimale centralisatie van de kennis en kunde in de zorg voor een kind met een orthopaedische afwijking.