Onze spreekuren

Verwijzing naar onze polikliniek

Voor een eerste consult op de polikliniek Orthopedie is het noodzakelijk dat er een verwijsbrief wordt verzonden door uw huisarts, waarna u per post een oproep kunt verwachten. Alle verwijsbrieven worden door een medisch specialist beoordeeld om te kijken bij welke specialist u het beste een afspraak kunt krijgen. U kunt dus niet zelf kiezen op welk spreekuur u een afspraak maakt, u kunt uiteraard wel een voorkeur aangeven. U ontvangt de afspraakbevestiging per post. Afhankelijk van de verwijsreden kan de tijd tussen de ontvangst van de verwijsbrief en het eerste consult uiteenlopen. Indien medisch noodzakelijk, zoals bij spoed, wordt u uiteraard eerder gezien.

Uw bezoek aan de polikliniek

De spreekuren worden verricht door Orthopaedisch Chirurgen, Orthopaedisch Chirurgen in opleiding en specialistisch verpleegkundigen. Omdat het LUMC een opleidingskliniek is, kan het zijn dat u eerst door een co-assistent of semi-arts wordt beoordeeld. Dit zijn studenten in opleiding tot arts. Ook kan het zijn dat u in de loop van de tijd van dokter wisselt. De kwaliteit en continuïteit is echter gewaarborgd, omdat de artsen in opleiding en Orthopaedisch Chirurgen in opleiding altijd onder supervisie van een Orthopaedisch Chirurg werken.

Het kan zijn dat er na het eerst polibezoek nog geen definitieve diagnose vastgesteld kan worden omdat aanvullend onderzoek noodzakelijk is, in overleg met de arts en u zullen dan vervolgafspraken worden ingepland.

Onze spreekuren

De polikliniek Orthopaedie is onder te verdelen in de Algemene Orthopaedie, (Prothese) Infecties, Traumaspreekuur, Gipskamerpoli’s, Kinderorthopaedie en de Heupjespoli voor baby’s.

Verder zijn er een aantal gespecialiseerde spreekuren, waarbij de Medisch Specialisten van verschillende specialisaties u zullen beoordelen.

  • Bot- en wekedelentumoren (Orthopaedie / Oncologie / Kindergeneeskunde)
  • Scoliose (Orthopaedie / Fysiotherapie / Orthopaedisch instrumentmaker)
  • Plexus en perifere zenuwletsels (Orthopaedie / Neurochirurgie / Revalidatie)
  • Reumahanden (Orthopaedie / Reumatologie / Revalidatie / Fysiotherapie / Ergotherapie / Plastische Chirurgie)
  • Traumahanden (Orthopaedie / Plastische Chirurgie / Traumatologie / Revalidatie)
  • Spina bifida en hydrocefalus (Orthopaedie / Revalidatie / Neurochirurgie / Kinderneurologie / Urologie / Kindergeneeskunde / Kinderpsychologie)
  • Neuromusculaire ziekten (Neurologie / Orthopaedie / Kindergeneeskunde / Revalidatiegeneeskunde)
  • Hemofiliespreekuur (Orthopaedie / Hematologie)Adviezen ter voorbereiding voor uw afspraak

Meevragen van een familielid, vriend of goede bekende. Samen hoort u meer dan alleen.
Neem een overzicht mee van uw huidige medicatiegebruik en uw medische voorgeschiedenis voor zover bekend.
Zorg voor een tolk indien nodig.
Schrijf uw eventuele vragen op, zodat u deze kunt stellen aan de arts tijdens het consult.