Stage

Stage lopen bij het Onderwijs Expertise Centrum

Het Onderwijs Expertise Centrum biedt meerdere stagemogelijkheden op het gebied van ontwikkeling van onderwijs en onderzoek naar onderwijs. Afhankelijk van je achtergrond en interesse kun je kiezen uit meerdere opties.

Stage in onderwijskundig onderzoek voor studenten van de Universiteit Leiden

Studenten van de faculteit Geneeskunde/LUMC kunnen een wetenschapsstage volgen bij de onderzoeksgroep Onderzoek van Onderwijs. De hoofdthema’s zijn: academische en wetenschappelijke vorming, innovatie en evaluatie en technology enhanced learning. Ook zijn er bij ons stageopties als je een opleiding volgt aan een andere Leidse faculteit. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je eigen stagecoördinator en onze projectmedewerker Astrid Gardier-Willems

Stage voor (bio)medische studenten 

Wist je dat wij vanuit onze onderzoeksgroep studenten begeleiden in medisch onderwijskundig onderzoek? Wij verwelkomen studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen, farmacie en klinische technologie. We hebben de expertise in huis om studenten te begeleiden in onderstaande stages of projecten:

  • Wetenschapsstage geneeskunde
  • CAT project geneeskunde
  • Activiteiten in het Honours programma van geneeskunde
  • Vrijwillig extra-curriculair onderzoek

Ben jij enthousiast over medisch onderwijskundig onderzoek, maar wordt jouw stage of project hierboven niet omschreven, dan mag je natuurlijk alsnog contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Stage voor masterstudenten Onderwijskunde

Volg je elders een master Onderwijskunde? Dan kun je ook bij ons terecht. Tijdens de stageperiode houd jij je bezig met praktijkgerichte vraagstukken op het gebied van toetsing, technologie in het onderwijs of curriculumontwikkeling. 

Wat leer je tijdens een stage? 

Je werkt gedurende je stage samen met een ervaren onderzoeker en/of onderwijskundige. Zij begeleiden je bij een opdracht die je zelfstandig uitvoert.. 

De duur van de stage is afhankelijk van de eisen van je opleiding. Een vergoeding voor je stage is niet mogelijk. Wel zijn de rijkdom aan kennis en vaardigheden die je bij ons opdoet zeker de moeite waard. Bij ons leer je bijvoorbeeld,  afhankelijk van je eigen leerdoel:

  • Het opzetten en uitvoeren van onderwijskundig onderzoek of
  • Het ontwikkelen van een e-learning of
  • Het uitbrengen van een advies op het gebied van onderwijsontwikkeling.

Door de grote variatie aan werkzaamheden binnen het expertisecentrum zijn er meerdere mogelijkheden, dus je stage is maatwerk. Wij zorgen ervoor dat je kunt kiezen uit een aantal onderwerpen voor je stage.

Actief en betrokken

Als stagiair bij het OEC betrekken we je bij alle afdelingsactiviteiten. Zo bespreken we al onze onderzoeken met elkaar en organiseren we twee keer per maand inhoudelijke bijeenkomsten voor docenten en studenten. Al deze bijeenkomsten hebben een onderwijskundig thema. 

Beschikbare stageplekken

Actuele stagemogelijkheden publiceren we op de LUMC vacaturesite.