Zaadbalkanker (testiscarcinoom)

Onze zorg

Zaadbalkanker is een vorm van kanker in één van de zaadballen. Andere namen voor zaadbalkanker zijn testiscarcinoom of teelbalkanker. Zaadbalkanker komt voornamelijk voor bij jonge mannen tussen de 15 en 40 jaar. Als zaadbalkanker wordt vastgesteld, staat in het LUMC een zeer ervaren team van specialisten klaar om u te behandelen.

Multidisciplinair team

Illustratie zaadbalkankerBinnen het LUMC werken specialisten van verschillende afdelingen samen om tot een goed onderbouwde diagnose en een optimaal behandelplan te komen. Al onze patiënten bespreken we uitgebreid in een wekelijks multidisciplinair overleg. Daarbij zijn de artsen van alle betrokken afdelingen aanwezig. Juist dankzij de samenwerking tussen specialisten uit verschillende disciplines kunnen we de beste zorg bij zaadbalkanker bieden.

Wetenschappelijk onderzoek 

Het LUMC is niet alleen een centrum van zorg, maar ook een onderzoekscentrum. Door wetenschappelijk onderzoek te doen, proberen we mensen met zaadbalkanker steeds beter te helpen. We doen onder meer onderzoek naar betere diagnosemethoden en betere behandelingen van zaadbalkanker. 

De resultaten van het onderzoek zetten we in bij de behandeling van onze patiënten. Als patiënt hebt u dus rechtstreeks profijt van die resultaten.


Wat is zaadbalkanker?
Wat zijn de symptomen van zaadbalkanker?
Wat is de oorzaak van zaadbalkanker?