Schildklierkanker (schildkliercarcinoom)

Nazorg

Schildkliercarcinoom is een ziekte die uw leven zal beïnvloeden. Niet alleen de fysieke belasting van de behandelingen speelt een rol, maar ook de betekenis van deze ziekte voor u en de mensen om u heen. Wij begrijpen dat zeer goed. Het kan zijn dat het voor u niet goed mogelijk is om deze aspecten een plaats te geven. In dat geval kunnen wij samen met u bespreken of professionele ondersteuning zinvol zou kunnen zijn.

Welke nazorg kunnen wij bieden?

Na de eerste behandeling houden we u 5-15 jaar onder controle. De duur is afhankelijk van de uitgebreidheid van ziekte ten tijde van de diagnose en hoe goed de kanker op de behandelingen gereageerd heeft. We zullen in deze periode controleren of de ziekte afdoende behandeld is Het komt maar heel zelden voor dat schildklierkanker terugkomt na deze periode.

Waar moet u op letten na uw behandeling?

Veel mensen met schildklierkanker voelen zich, zeker in het begin van het behandeltraject, niet optimaal. Daarin spelen mee de emotionele belasting van de diagnose, de operatie en de periode zonder schildklierhormoon als voorbereiding voor de radioactief jodium therapie. Ook wanneer de behandeling met schildkliertabletten is gestart kan het soms enige tijd duren voordat het lichaam daaraan gewend is. De meeste mensen die schildklierkanker hebben gehad functioneren weken tot maanden na de behandeling weer goed.

Contact bij problemen na uw behandeling   

Loopt u tegen problemen aan of hebt u nog andere vragen? Neem dan contact op met de polikliniek Endocrinologie: tel. 071 - 526 35 05 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Daarnaast kunt u voor niet urgente vragen een email sturen naar schildklier@lumc.nl. Wij zullen u vragen binnen 3 werkdagen beantwoorden.